Vijftienjarige stagiair-garagist knalt met gestolen BMW in op auto’s op pechstrook na wilde politieachtervolging

Bron © BELGA

Illustratie. Foto: Shutterstock.

Een vijftienjarige Fransman die met een gestolen BMW reed en achtervolgd werd door de politie, is woensdagnamiddag op de E41 Bergen-Doornik in Bury-Roucourt (Péruwelz) ingereden op drie auto’s die op de pechstrook stilstonden na een ongeval. Er waren verschillende gewonden. De jonge bestuurder van de BMW is opgepakt.

Het eerst ongeval gebeurde woensdag rond 12.45 uur. Dit incident had aanvankelijk niets te maken met de wilde achtervolging.

Een bestuurder reed een vrachtwagen aan. Door het ongeval moest een burgerauto van de politie van Doornik uitwijken. De politieauto raakte twee keer de middenberm en kwam er tot stilstand. De vrachtwagen, die ook geraakt werd, kwam tot stilstand op het rechterbaanvak. De bestuurder van de auto die was ingereden op de politieauto stopte op de pechstrook. Vermoedelijk was de persoon in slaap gevallen of onwel geworden. Een andere autobestuurder schoot te hulp.

Op dat moment kwam de BMW aan die achtervolgd werd door de politie. De auto reed in op het voertuig op de pechstrook. De inzittende daarvan raakte daarbij gewond en moest door de hulpdiensten bevrijd worden. De autobestuurder die te hulp was gekomen raakte lichtgewond. En een politieagent liep een wervelletsel op.

15-jarige Fransman

De jonge Fransman werd opgepakt. Hij had de auto gestolen in een garage waar hij stage liep. Via het gps-systeem van de auto kon hij gelokaliseerd worden, waarna de politie de achtervolging inzette. Nadat hij verschillende auto’s had aangereden in Péruwelz, reed hij ook nog door een politieblokkade. Nadien reed hij dus op de E42, waar hij inreed op de auto op de pechstrook.

De politie pakte de jongeman op. Hij zal voorgeleid worden voor een jeugdrechter. Waarschijnlijk plaatst die hem in een gesloten jeugdcentrum, alvorens hij naar Frankrijk wordt overgebracht.

Door adm
AANGERADEN