‘The voice’-finaliste Silke Mastbooms wordt Pocahontas in nieuwe musical: “Ik doe nooit audities, ze zoeken toch altijd een blonde prinses”

Foto: PN - rr

Silke Mastbooms gaat de titelrol spelen in de musical Pocahontas. Mastbooms was in 2012 finaliste in The voice van Vlaanderen. Ze eindigde toen als tweede. Nadien scoorde ze goed in de hitlijsten met haar debuutsingle Awake. Maar daarna werd het wat stil rond Mastbooms. Tot nu dus. “Ik doe nooit audities, want ze zoeken toch altijd een blonde prinses”, zegt Silke. “Met mijn pikzwart haar pas ik daar nooit in. Maar ik beloofde mezelf dat ik toch auditie zou doen als er ooit iemand Pocahontas of Mulan moest spelen. Het leek me een mooie kans om te tonen wat ik kan. En ze kozen me nog ook.”

Producent James Cooke is tevreden met zijn keuze. “Als je kijkt naar Silke, zie je Pocahontas. En er is chemie tussen Silke en haar tegenspeler Juan Gerlo. Het moet authentiek ogen. Dit is een waargebeurd verhaal, dus het is bijzonder belangrijk om in onze nieuwe creatie waarheidsgetrouw te werken.”

INFO

‘Pocahontas’ is tijdens de paasvakantie te zien in Capitole Gent. Info en tickets: www.uitgezonderd.be.

Door gvv