Pukkelpop verkoopt voor het eerst Early Bird tickets, maar combi’s worden daarna wel duurder dan dit jaar

Vorig jaar op Pukkelpop: Amerikaans fenomeen Billie Eilish.

Vorig jaar op Pukkelpop: Amerikaans fenomeen Billie Eilish. © Geert Van de Velde

Voor het eerst sinds zijn bestaan verkoopt Pukkelpop Early Bird-tickets. Voor een combiticket betaal je tot en met 31 december 205 euro, dezelfde prijs als een combiticket dit jaar. Maar vanaf 1 januari wordt een combi 10 euro duurder. Ook Rock Werchter en Graspop slaan hun ticketprijzen op.

cru, eadp

Er staat nog geen naam op het blad voor Pukkelpop 2020, maar toch verkoopt het festival al tickets. Een eindjaarsactie, zegt Frederik Luyten van Pukkelpop. “Trouwe fans geven we de kans om tot en met 31 december middernacht een combiticket te kopen voor 205 euro. Dat is dezelfde prijs die je dit jaar betaalde voor het festival.” Na de actie wordt een combi voor het festival tien euro duurder, 215 euro dus. “We doen de actie niet met dagtickets omdat die vooral worden gekocht op basis van de line-up, en we hebben nog geen namen bekendgemaakt.”

Of de dagtickets bij Pukkelpop ook duurder worden, is nog niet bekend. Dat is wel het geval voor Graspop en Rock Werchter. Het metalfestival in Dessel duurt volgend jaar ter ere van zijn 25ste verjaardag vier dagen. Het combiticket kost daardoor nu 249 euro. De dagtickets komen op 105 euro, zes euro meer dan vorig jaar. Rock Werchter morrelt dit keer niet aan de prijzen voor de combitickets, die prijs blijft 243 euro. De dagtickets worden met 110 euro wel vijf euro duurder.

Elk jaar duurder

Dat de ticketprijzen voor festivals stijgen, is bijna een jaarlijks terugkerend fenomeen. Organisatoren zetten dan ook steeds vaker in op een betere beleving voor de festivalgangers. De logistieke opbouw is ook professioneler geworden, en bijgevolg duurder, en artiesten vragen meer voor hun concerten omdat ze tegenwoordig hun inkomsten vooral halen uit touren.

Aangeboden door onze partners

Lees ook