Drie gewonden na zware crash in Josaphatstraat

Op spectaculaire wijze belandde de auto tussen een paar geparkeerde auto’s. De schade is aanzienlijk. Foto: if

Brussel / Schaarbeek -

In de Josaphatstraat is woensdagavond een zwaar ongeval gebeurd waarbij minstens twee wagens betrokken waren.

De twee voertuigen knalden tegen elkaar en tegen andere geparkeerde voertuigen. Het zorgde voor ontzettend veel schade in de straat en heel wat kijklustigen. De twee bestuurders van de voertuigen raakten zwaargewond en werden in zorgwekkende toestand afgevoerd. Nog een derde persoon moest ook met lichtere verwondingen naar het ziekenhuis worden gebracht.

Voorlopig is het nog niet helemaal duidelijk wat er precies gebeurde. Of het ongeval te wijten is aan overdreven snelheid, wilde de politie niet bevestigen.

Petitie

Buurtbewoners beweren alvast dat de crash wel te maken had met een geval van overdreven snelheid. Het comité 1030/0 dat ijvert voor nul verkeersdoden in Schaarbeek deelde een uur na de crash beelden van het ongeval op hun sociale media.

“Negen maanden geleden gaf het wijkcomité Kessels-Fiers-Wijnheuvelen (waarin de Josaphatstraat gelegen is) nog een petitie af bij de gemeente waarin gevraagd werd voor meer verkeersveiligheid in hun wijk. Die werd ondertekend door tweehonderd mensen”, aldus het comité. “Vanavond (woensdagavond, nvdr.) vond er dit verschrikkelijke ongeval plaats. Daarom ondersteunen we het wijkcomité in hun vraag om een veiligere verkeersinfrastructuur.”

Door rdb