Alleenstaande moeder heeft moeite om rond te komen, dan ontdekt ze wat haar 'beste vriendin' achter haar rug doet

Bron © The Sun

Foto: Shutterstock

Samantha Wood, een 27-jarige vrouw uit het Britse Hull, is haar beste vriendin kwijt. De vrouw zag op camerabeelden hoe ze bestolen werd door haar beste vriendin, Melissa Collier. “Ik ben er kapot van”.

Wood en Collier zijn al veertien jaar beste vriendinnen en komen regelmatig bij elkaar over de vloer. “Maar ik werd achterdochtig”, zegt Wood aan de Britse krant The Sun. “Ik had het gevoel dat ik regelmatig geld kwijt was en ook het spaarvarken van mijn zoontje was verdwenen.” De vrouw besloot daarop om een camera te installeren in haar huis. “Ik vertelde niemand over de camera, ook Melissa niet. Maar toen ze op bezoek kwam en ik boven mijn haar ging drogen, gebeurde het: ik zag op de beelden hoe Melissa geld stal uit mijn spaarpot in de keuken en het in haar bh verstopte. Toen ik opnieuw naar beneden ging, deed ze alsof er niets gebeurd was. Ze had zelfs een kopje thee voor mij gemaakt.”

 

 

Maar Wood was gebroken. “Ik kon het niet geloven. Ik huilde toen ik de beelden zag. Ik hielp haar altijd, ze was mijn beste vriendin en toch stal ze van mij.” En Wood had het nochtans ook niet erg breed. “Ik was een alleenstaande moeder en ik kon de eindjes maar net aan elkaar knopen. Ik vertrouwde haar. Soms kon ik de rekeningen maar moeilijk betalen en zelfs toen biechtte ze de diefstallen niet op.”

Met lood in de schoenen ging Wood haar vriendin bij de politie aangeven. “Sindsdien krijg ik tientallen berichten van haar. Ze smeekt om vergiffenis. “Het spijt me vreselijk”, zegt Collier in een van haar berichten. “Ik wilde je geen pijn doen. Ik wilde echt stoppen met stelen maar kon het gewoon niet. Ik was een egoïst maar ik had het echt niet onder controle.”Of haar smeekbedes ook iets zullen uithalen, is nog maar de vraag.

Door lla
AANGERADEN