Geen mirakel voor Galatasaray dankzij wereldspitsen van PSG

Neymar. Foto: EPA-EFE

Galatasaray moest stunten op PSG om Club Brugge nog uit de Europa League te laten maar werd met 5-0 terug naar Turkije gestuurd.

Het was niet echt met een veredeld B-elftal dat PSG de laatste groepsmatch afwerkte. Ook al waren de Parijzenaars al zeker van de groepswinst, toch werd Galatasaray bekampt drie wereldspitsen: Kylian Mbappé, Mauro Icardi en Neymar. Dat kan tellen. Thomas Meunier was ziek en werd uit de kern gelaten, net als de geblesseerden Kimpembe en Di Maria. Verratti en Thiago Silva kregen rust en begonnen op de bank, net als doelman Navas.

Maar de Turken waren geen partij voor PSG. Eerst werden nog twee goals van de topclub (terecht) afgekeurd: eerst voor buitenspel van Icardi en daarna ging een doelpunt van Sarabia niet door wegens een duwfout van Diallo. Maar het was slechts uitgesteld. Mbappé schotelde Icardi na een halfuur de 1-0 voor en twee minuten later schoot Sarabia, prachtig bediend door Neymar met een hakje, al de 2-0 op het bord. Meteen na rust zette de Braziliaan de kroon op het werk door zelf de 3-0 te scoren. Ook Mbappé pakte zijn goaltje mee en invaller Edison Cavani zette met een strafschop de 5-0-eindcijfers op het bord.(bow)

Door Werner Bourlez
AANGERADEN
Meest recent