Colruyt waarschuwt voor pepersaus in verpakkingen van champagnesaus

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: edp

Bij een interne controle van Colruyt werd duidelijk dat er foutief enkele productverpakkingen van de Fine-champagnesaus werden gebruikt voor pepersaus. Door de fout staan de allergenen tarwe (gluten) en soja (sporen van) die in pepersaus zitten, niet vermeld op het etiket. In overleg met het voedselagentschap FAVV heeft Colruyt daarom beslist om het product uit de verkoop te nemen.

Op het kassaticket zullen klanten champagnesaus van Fine zien, maar in werkelijkheid hebben enkele klanten van Colruyt pepersaus gekocht. Op het etiket staat BH FINE CHAMPAGNESAUS, het product weegt 500 gram, heeft artikelnummer 27320 en barcode 5400141071016. Het gaat om de producten die werden verkocht tussen 5 december en 9 december van dit jaar met uiterste consumptiedatum 9 januari 2020.

Klanten die het product gekocht hebben mogen het terugbrengen naar de winkel van aankoop en zullen worden terugbetaald. Niet alle producten zijn overigens foutief pepersaus. “Kopers van champagnesaus kunnen de saus herkennen: de champagnesaus is glad, in de pepersaus zitten duidelijk peperbollen”, aldus Silja Decock, persverantwoordelijke van Colruyt Group.

De producten werden verkocht in Colruyt-winkels in België en Groothertogdom Luxemburg en werden ondertussen uit de rekken gehaald. Voor meer informatie kunnen klanten terecht bij de klantendienst van Colruyt Group op het nummer 0800 99 124.

AANGERADEN
Meest recent