Trek-Segafredo in 2020 met truitjes van gerecycleerd materiaal: “Als de wielerwereld kan bijdragen, moeten we dat doen”

Foto: Renster Tayler Wiles met het nieuwe truitje van Trek-Segafredo.

Het Amerikaanse wielerteam Trek-Segafredo zal in 2020 met outfits uit gerecycleerde materialen fietsen. “Als wij met de wielerwereld ook maar een klein beetje kunnen bijdragen aan een beter milieu, moeten we het doen”, aldus renner Richie Porte.

Het is truitjesmaker Santini die wielerploeg Trek-Segafredo volgend jaar wat groener maakt. Voor de rug en de mouwen van de outfits wordt een speciaal materiaal gebruikt, dat gemaakt is uit gerecycleerde plastic flessen. De rest van de outfits bestaat uit afgedankt polyester. “Onze leveranciers zijn hier al jaren mee bezig. Nu zijn ze op een punt gekomen waar gerecycleerde materialen even technisch en prestatiegericht zijn als niet-gerecycleerde materialen”, legt marketingdirecteur Paola Santini uit op de website van Trek-Segafredo.

Daarnaast worden de kledingstukken vanaf nu ook niet meer apart in zakken gestoken, maar in tassen aan de renners bezorgd om zo te besparen op plastic. “We zijn meer bewust bezig met plastic en onze ecologische voetafdruk. Als wij met de wielerwereld ook maar een klein beetje kunnen bijdragen, moeten we het doen”, zegt Richie Porte. Trek-Segafredo treedt zo in de voetsporen van onder meer voetbalploeg Real Madrid, dat vorig seizoen ook al uitpakte met outfits van gerecycleerd plastic.

Door Wim Conings
AANGERADEN