Zestien lichamen gevonden na brand in Oekraïense school

Bron © BELGA

Foto: AFP

De Oekraïense autoriteiten hebben donderdag bekendgemaakt dat ze zestien lichamen hebben teruggevonden na een brand in een schoolgebouw in Odessa. De directrice van de school is onder huisarrest geplaatst voor “grove nalatigheid”.

Het vuur brak vorige week woensdag uit in een gebouw in het stadscentrum waar zich lokalen bevinden van meerdere middelbare scholen en instellingen voor hoger onderwijs. Onder de zestien doden zijn verschillende studenten en een brandweerman. “Velen van hen zijn nog altijd niet geïdentificeerd”, aldus de woordvoerster van het regionaal parket, Katerina Novatsjli.

In totaal raakten dertig mensen gewond, van wie acht nog altijd in het ziekenhuis liggen.

Een rechtbank in Odessa heeft woensdag bevolen dat de directrice twee maanden onder huisarrest staat. Volgens plaatselijke media riskeert ze tot vijf jaar cel.

In Oekraïne doen zich geregeld branden met dodelijke afloop voor ten gevolge van willekeur bij het opvolgen van regels, en veel verouderde infrastructuur. In augustus overleefden negen mensen een hotelbrand in Odessa niet. In dezelfde havenstad kwamen in juni zes mensen om bij een brand in een psychiatrisch ziekenhuis.

AANGERADEN