Makkelijke make-uptips voor de feesten: een natuurlijke look met een beetje glans

Kaia Gerber voor Chanel / Gigi Hadid voor Marc Jacobs Foto: Catwalkictures

Een gezonde gloed krijgen tijdens de wintermaanden is soms een uitdaging, maar wie wil shinen aan de feesttafel kan de look in enkele stappen bekomen met de juiste mix van make-up. Fien Quagebeur, visagiste van MakeUp Club, deelt haar tips.

Een van de huidige beautytrends op de catwalks is er gezond uitzien, zonder dat je de make-up ziet liggen. Om dit effect te bekomen (lees: een fris uiterlijk met de perfecte blos op de wangen) worden wel degelijk producten gebruikt. Zelf doen? Dan komt het erop aan om zuinig te zijn met je schmink en aandacht te besteden aan laagjeswerk.

1. Een grondige reiniging van de huid is de onmisbare eerste stap, anders kun je make-up niet keurig aanbrengen.

Makkelijke make-uptips voor de feesten: een natuurlijke look met een beetje glans

2. Smeer een hydraterende dagcrème. Laat deze goed intrekken voor je je begint op te maken.

3. Nu kan je met je handen of kwast een laagje primer aanbrengen. Zie het als een basislaag bij schilderwerken in huis: het maakt dat de volgende beter zullen blijven zitten. Een primer is transparant, heeft geen enkele impact op de kleur van je make-up en gaat egaliseren. Ook puitjes kunnen in deze fase een beetje geëgaliseerd worden. Kies bij voorkeur voor een primer op waterbasis, dan kan je huid blijven ademen.

4. Voor het tweede laagje kies je voor fond de teint. Ga, zeker in de winter, voor een vloeibare variant om te voorkomen dat je huid droog wordt. Overweeg je een minerale uitvoering, check dan of er zink in de samenstelling zit. Dat ingrediënt kan onzuiverheden in de huid verbeteren. Let erop dat je heel weinig product gebruikt. Deze laag dient als een eerste dekking om roodheid en wallen weg te werken. Tip: is de foundation te licht, dan kan je nog corrigeren met poeder. Te donkere fond de teint kan je moeilijker bijwerken.

5. Dep concealer op de moeilijke zones van je gelaat. Denk aan eventuele walletjes en puisten. Een product met een perzikkleurige ondertoon neutraliseert blauwe verkleuringen, een beige ondertoon vermindert roodachtige verkleuringen. Tip: concealer is altijd lichter dan fond de teint. Je kunt er doffe zones mee oplichten voor een frissere uitstraling.

Makkelijke make-uptips voor de feesten: een natuurlijke look met een beetje glans

6. Schakel nu over op fond de teint in poedervorm. Dit helpt om lijntjes van vloeibare producten te voorkomen. Breng met draaibewegingen aan met een kabuki-borstel. Neem niet te veel poeder op de borstel. Werk, indien je meer dekking wil, ook hier in verschillende fases. Deze laag geeft je de beoogde natuurlijke gloed. Op zoek naar de fond de teint die bij je past? Laat de ondertoon van je huidtint bepalen. De tint die verdwijnt als je aanbrengt op je kaaklijn is de juiste.

7. Geef kleur met bronzer en werk in de vorm van een drie. Begin bij het beentje van de drie die het donkerst mag zijn, onder je jukbeenderen. Als je hier schaduw creëert, zal je gezicht optisch versmallen. Begin tegen de haarlijn en ga, in de vorm van een halve maan, tot waar je jukbeen stopt. Breng ook bronzer aan op je voorhoofd tegen de haarlijn. Werk de contouring af onder de kaaklijn. Niet erop, dat geeft een onnatuurlijke finish.

8. Tijd om te lachen en de appeltjes van je wangen te voorzien van blush. Vind je het te veel in combinatie met de bronzer, blend alles dan in elkaar met de kabuki.

9. Afwerken doe je met highlighter voor die feestelijke glow. Breng aan op de jukbeenderen met een waaiervormige -borstel. Kan ook in de ooghoeken, net boven de wenkbrauwen, op de neusbrug, cupidoboog en kin. Let wel: wat glans krijgt, valt extra op. Tip: met oogschaduw in een beige of andere neutralere tint kan je ook highlighten. Hiermee krijg je meer glans omdat oogschaduw vaak gepigmenteerder is.

10. Fixeer. Dat kan zelfs met een waterspuit. In het kader van de feesten kan je ook kiezen voor een fixerende spray met een glanzend effect. Gouden regels om te onthouden bij deze look: er is een groot verschil tussen een glimmende en een glanzende huid. Een glimmende huid is gewoon vettig. Ga voor een volledige afwerking voor een laagje (bruine) mascara en neutrale lipgloss of gewone balsem.

Makkelijke make-uptips voor de feesten: een natuurlijke look met een beetje glans

Primer, BelláPierre, 49 euro / losse fond de teint - Cent Pur Cent, 26,99 euro (bij de apotheek) / kabuki-kwast, Giorgio Armani, 15 euro / Prep + Prime Fix + Shimmer, M.A.C., 18 euro / highlighter, Chanel, 51 euro

Volgende week in makkelijke make-uptips focussen we op de lippen. Meer info: www.makeupclub.be

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fien Quagebeur (@fienq_makeupandhairstylist) on

Door vwh
AANGERADEN