Oleg Iachtchouk is niet langer jeugdtrainer bij RSC Anderlecht

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Oleg Iachtchouk is geen jeugdtrainer meer op de RSCA Academy. De voormalige aanvaller ruilt zijn job als coach op Neerpede voor die van individueel begeleider van voetballers. Dat maakte de 42-jarige Oekraïner donderdag zelf bekend via LinkedIn.

Iachtchouk was sinds 2017 jeugdtrainer bij de U13 en de U14 van Anderlecht, maar kwam tot de conclusie dat trainerschap niet helemaal zijn ding is. Daarom geeft de voormalig spits van onder meer Anderlecht en Cercle Brugge een nieuwe wending aan zijn carrière. Iachtchouk zal op zelfstandige basis (jeugd)spelers begeleiden die net zoals hem in België neerstrijken om hun voetbalcarrière uit te bouwen.

“Het siert hem dat hij eerlijk is met zichzelf en met de club. Hij is op zoek gegaan naar een rol waar hij zich goed in voelt”, reageert Jean Kindermans, directeur van de RSCA Academy. “Oleg zal ons nog veel diensten kunnen bewijzen bij de integratie van spelers bij RSCA. Hij weet perfect welke noden er soms zijn bij jonge spelers. Hij maakte het zelf mee. Zijn ouders waren vaak gastgezin voor spelers van RSCA en werkten ook op Neerpede. Die expertise zal hij nu kunnen delen.”

Iachtchouk was zestien jaar oud toen scouts van Anderlecht hem naar België haalden. De Oekraïense aanvaller speelde van 1996 tot 2006 voor paars-wit. Daarin was hij goed voor 31 goals in 119 duels. Daarna ging hij nog uitbollen bij het Griekse Ergotelis (2006-2007), Cercle Brugge (2007-2013), KVC Westerlo (uitleenbeurt in 2013) en BX Brussels (2013-2014).

Door Michiel Verheirstraeten
AANGERADEN