Joodse vrouw zegt dat foto op haar ID aangepast werd om haar een stereotype haakneus te geven

Bron © Daily Mail

Foto: Twitter

Toen een Joodse vrouw in Zweden haar nieuwe identiteitskaart ging afhalen, schrok ze enorm bij het zien van de foto op de kaart. Het probleem is haar neus. Die lijkt enorm groot en is volgens de vrouw vervalst om van haar een Joodse karikatuur te maken.

De Zweedse journaliste Annika Hernroth-Rothstein wist niet wat te doen toen ze de foto op haar nieuwe identiteitskaart zag. Het is ook moeilijk om ernaast te kijken. De neus van de vrouw is erg groot en lijkt niet in het plaatje te passen. Volgens de journaliste werd de foto in het politiekantoor genomen en bewerkt nadat de politieagenten zagen dat de vrouw Joods was. “Ik gaf de papieren van mijn werkgever (een Israëlische krant) en een oudere identiteitskaart met daarop twee erg Joods klinkende namen. En trouwens, ik droeg ook nog een Davidster”, schrijft ze op Twitter. “Ik kreeg mijn identiteitskaart terug en mijn neus is vervalst op de foto.”

(Lees verder onder de tweet)

Hernroth-Rothstein zegt dat de foto er normaal uitzag toen hij genomen werd in het politiekantoor, maar er anders uitzag toen ze haar nieuwe kaart ging ophalen. De Zweedse politie zegt de claim van de vrouw serieus te nemen, maar suggereert dat de foto verwrongen kan zijn door schaduw of een slechte resolutie.

(Lees verder onder de foto)

Joodse vrouw zegt dat foto op haar ID aangepast werd om haar een stereotype haakneus te geven
Foto: Twitter

Volgens de vrouw zou het inderdaad op iets technisch kunnen gaan, maar dan had het personeel van het politiekantoor dat moeten opmerken. Op Twitter krijgt ze ook veel reacties van mensen die suggereren dat het om slechte belichting gaat, maar volgens de vrouw is het een poging om van haar een Joodse karikatuur te maken met een stereotype grote haakneus.

“Ik was bang en voelde me slecht, maar nam de ID aan en ging naar huis. Ik stopte hem in een doos om nooit meer te gebruiken”, schreef ze op Twitter. “Ik wou dat ik toen wel had gereageerd, maar ik voelde me niet sterk genoeg.”

Door sgg
AANGERADEN
Meest recent