Hij zette Leuven een paar dagen op stelten, maar sultan van Oman is alweer vertrokken uit studentenstad

De 79-jarige sultan Qaboos uit Oman, die in het UZ Leuven een medische behandeling volgde, is na enkele dagen alweer vertrokken. Dat is bevestigd aan onze redactie. Nochtans zou hij twee maanden in Leuven verblijven.

dkr, sir

“De sultan is vrijdagochtend geëscorteerd naar de luchthaven van Zaventem”, bevestigt Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani (SP.A). “De delegatie benadrukt dat hij een grote gastvrijheid heeft mogen ondervinden in Leuven, en ze zijn daar zeer erkentelijk voor.”

“De sultan van Oman heeft vannacht ons land opnieuw verlaten”, meldt de Leuvense politie nog in een mededeling. “In alle vroegte werd hij samen met zijn delegatie naar de luchthaven van Zaventem gebracht. Dat gebeurde onder begeleiding van een kleine politie-escorte. De verantwoordelijke van de delegatie bedankte iedereen die het verblijf hier mogelijk maakte.”

Verdere commentaar over zijn gezondheidstoestand wordt niet gegeven. Het is onduidelijk welke behandeling de sultan volgde in het UZ Leuven, al menen bronnen dat hij darmkanker heeft en terminaal is.

Zijn komst naar Leuven was vooral opmerkelijk omdat de man voor zijn entourage het volledige viersterrenhotel The Fourth had afgehuurd, tot eind januari volgend jaar. Er ontstond commotie onder Leuvenaars omdat de man ook de autovrije Grote Markt gebruikte als privéparking voor hem en zijn delegatie. Om veiligheidsredenen voor het staatshoofd stond de stad toe dat er twee voertuigen mochten parkeren.

LEES OOK. Niemand heeft hem al gezien, zo goed als niemand had al van hem gehoord, maar Leuven is in de ban van de sultan (+)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten