Xbox Series X

Dit is ‘m: Microsoft presenteert nieuwe Xbox en toont ongewoon design

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Microsoft heeft tijdens The Game Awards in Los Angeles de nieuwe versie van hun spelcomputer Xbox voorgesteld. Het toestel kreeg een ongewoon design. Veelal zijn spelcomputers platte apparaten, maar de nieuwe Xbox ziet eruit als een PC-toren. Het toestel kreeg ook een naam: Xbox Series X. De console wordt verwacht voor de kerstperiode van 2020.

Arthur De Meyer

De huidige generatie consoles gaat zijn laatste jaar in. Eerder al kondigde het Japanse Sony al een opvolger voor de PlayStation 4 aan, maar buiten enkele twijfelachtige lekken en een release datum (kerst 2020), weten we nog niets over het uiterlijk van het toestel. Het Amerikaanse Microsoft is Sony dus voor en presenteert nu als eerste het design voor de nieuwe Xbox Series X.

- lees verder onder de video -

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het ontwerp doet denken aan kleine desktopcomputer. Tot heden kregen spelconsoles veelal een plat ontwerp, maar voor de Xbox Series X koos Microsoft voor een toren-ontwerp. Bovenaan zitten verluchtingsgaten. Volgens technologiemagazine The Verge doen deze dienst als schoorsteen.

Wie in de kast onder de televisie geen plaats heeft voor een toren: geen paniek. De console werkt zowel rechtopstaand als liggend. Volgens de website Game Spot heeft de nieuwe console “de breedte van een huidige Xbox-controller en drie controllers hoog”. Omgerekend zou de console dus om en bij de 15 cm breed en 35 cm hoog zijn.

Ook kreeg de controller een kleine facelift. Op de vernieuwde Xbox-controller zit nu ook een share-knop en ook de ergonomie werd licht verbeterd. Nog volgens Microsoft zal deze controller ook werken met de huidige generatie Xbox-consoles en Windows 10-pc’s. Ook zal de Series X alle games van de vier vorige Xbox-generaties kunnen spelen. Hoe dit in z’n werk zal gaan, is niet duidelijk. Vermoedelijk via emulatie: het nabootsen van de vorige platformen.

En niet onbelangrijk: de console heeft een optische schijflezer.

Over de geruchten van een ‘light’ en goedkopere versie van de nieuwe Xbox repte Microsoft geen woord. De lancering van de Xbox Series X is voorzien voor de kerstperiode van 2020.

Aangeboden door onze partners

Lees ook