Kuurne feest om wensen van zieke kinderen te vervullen

Suzan op haar prinsessendag. Foto: if

Kuurne -

In Kuurne wordt er het hele weekend gefeest voor De Warmste Week. Tijdens de ‘De Fjirtig Euren’ valt er van alles te beleven.

Zo kunnen bezoekers voor een vrije bijdrage plaatjes aanvragen. De integrale opbrengst gaat naar Make-A-Wish. “We willen helpen om kinderen hun dromen te laten uitkomen”, zegt Jeroen Dujardin van het team ‘De Fjirtig Euren’. “Hopelijk komen er dan ook veel mensen langs, zodat we een mooie cheque kunnen overhandigen.”

Op de site van Hoeve Vandewalle pakt de voormalige kookploeg van Chiro Sint-Michiel uit met een pop-up bar. Het evenement start zaterdag vanaf 13 uur. Bezoekers kunnen plaatjes kiezen en platen kopen, ook zijn er verschillende optredens en ook lekker gegeten en gedronken worden. De integrale opbrengst van ‘De Fjirtig Euren’ gaat integraal naar Make-A-Wish. “Ons dochtertje Suzan is momenteel herstellende van leukemie. Enkele maanden geleden schonk Make-A-Wish onze dochter de dag van haar leven”, zegt Filip Claerhout. “Suzan werd ’s morgens opgehaald met een limousine en kreeg een prinsessenfeest met haar familie en al haar vriendinnetjes in een echt kasteel. Het was voor ons dan ook niet moeilijk om een goed doel te kiezen. We willen Make-A-Wish een mooie cheque geven zodat ze nog veel meer dromen van andere kinderen kunnen laten uitkomen.”

Door eva
AANGERADEN