Maak kennis met de beruchtste kotbazen van Vlaanderen: “Ratten in onze studentenkoten? U weet toch dat de Dijle door Leuven stroomt”

Maak kennis met de beruchtste kotbazen van Vlaanderen: “Ratten in onze studentenkoten? U weet toch dat de Dijle door Leuven stroomt”

Thuisbasis van de Appeltansen: het kasteel van Schalkhoven. Zoon Manu Appeltans (37) zit al een week in de gevangenis op verdenking van huisjesmelkerij. Foto: Boumediene Belbachir , atb, hsb

Leuven / Hoeselt / Sint-Truiden -

De kasteelheren van Schalkhoven, Arnold (67) en Manu Appeltans (37), zitten nog minstens een maand in de cel op verdenking van grootschalige huisjesmelkerij. Het leidt tot enige euforie in Leuven, want de Appeltansen zijn er al jaren een doorn in het oog van het stadsbestuur van de studentenstad. Lizzy Strauven (69), Arnolds vrouw – die zelf ook een nacht in de cel belandde –, is er het hart van in. “Ik heb het hem zo vaak gezegd: verhuur niet aan vrèmden. Ze zijn vuil, betalen slecht, troepen samen en gaan dan klagen. Maar Arnold, het arme schaap, deed het toch. Om goed te doen.”

Is dat onze dank voor alles wat we in Leuven gedaan hebben?

“Ja, vader en zoon Appeltans kappen hier ook soms bomen. Het verschil: ik heb altijd toestemming, zij nooit.” Een gemeentearbeider is met zijn snoeischaar druk in de weer met het knotten van ...

AANGERADEN