Eerste Belgische supermarkt zonder winkels komt eraan

Hopr haalt de mosterd bij de Nederlandse websupermarkt Picnic. Foto: Picnic

In het buitenland bestaan ze al, bij ons nog niet: online supermarkten zonder ook maar één winkel, die al je (voedings)producten aan huis leveren. De Limburgse ondernemer Stijn Martens wil daar met Hopr verandering in brengen.

“Hopr is de eerste supermarkt in België zonder fysieke winkels. Jij doet je dagelijkse boodschappen online via onze website en wij leveren gratis aan huis, wanneer jij het wilt”, zo meldt Stijn Martens op zijn website. De 39-jarige Limburger, in het verleden nog actief als marketingmanager bij telecomaanbieder Mobile Vikings, haalde de mosterd bij onze noorderburen. Daar rijden intussen zo’n 800 autootjes rond van Picnic, de online supermarkt die in september 2015 begon met vier bestelwagentjes in Amersfoort en vandaag al actief is in meer dan 70 Nederlandse gemeenten en steden.

“Begin volgend jaar wil ik een proefproject beginnen in een Belgische stad”, zegt Stijn Martens in De Tijd. “Drie elektrische busjes zijn klaar en ik heb al contacten met leveranciers.” De financiering gebeurt met eigen middelen. “Daarnaast zamel ik geld in bij familie en vrienden. Het gaat om een kleinschalige test.”

Door krs
AANGERADEN