13-jarige jongen gearresteerd voor moord op studente in New York: “We zijn een getalenteerde jonge vrouw verloren”

Foto: Twitter

In New York is een 13-jarige jongen in verband gebracht met de moord op Tessa Rane Majors, een 18-jarige studente. De tiener zou een mes in zijn bezit gehad hebben toen hij gevonden werd en zou ook toegegeven hebben dat hij de jonge vrouw wilde beroven.

De 18-jarige Tessa, die in haar eerste jaar zat aan het Barnard College in New York, overleed afgelopen week aan haar verwondingen nadat ze het slachtoffer was geworden van een steekpartij. Ze werd woensdagavond verschillende keren met een mes gestoken in het Morningside Park in hartje Manhattan, in de buurt van haar school. Ze kon nog hulp zoeken, maar uiteindelijk haalde ze het niet.

Volgens CNN is nu een 13-jarige jongen gearresteerd. Zijn kledij zou overeenkomen met de beschrijvingen en hij droeg ook een mes bij zich op het moment van zijn aanhouding. Het duurde niet lang vooraleer hij bekende dat hij de jonge vrouw effectief heeft aangevallen en neergestoken. Hij probeerde haar, samen met twee vrienden, te beroven.

“Getalenteerde vrouw verloren”

De aanhouding is, volgens een nabestaande van het slachtoffer, nog niet officieel bevestigd - al zou dat elk moment gebeuren. “We zijn een bijzondere, zeer getalenteerde en geliefde jonge vrouw verloren”, klinkt het bij Tessa’s familie. “Ze bracht licht in deze wereld, onze harten zullen nooit meer hetzelfde zijn.”

Ook medestudenten van Tessa reageren geschokt op het nieuws van haar dood. “Ze was een goede vriendin, een gerespecteerde klasgenoot, betrouwbare teamgenoot en ook een creatieve, gepassioneerde muzikante”, zegt David Lourie, hoofd van de afdeling op Tessa’s school.

Door evdg
AANGERADEN
Meest recent