Liverpool verlengt de aflopende overeenkomst van sterkhouder James Milner

Bron © BELGA

Champions League-winnaar Liverpool heeft vrijdagavond bekendgemaakt het contract van middenvelder James Milner te hebben verlengd.

LEES OOK. De zin (en onzin) van het paradepaardje van de FIFA: Liverpool moet kern in twee splitsen

De overeenkomst van de 33-jarige Engelsman liep komende zomer af. Liverpool maakte de nieuwe contractduur van Milner niet bekend, maar volgens Engelse media zou hij hebben bijgetekend tot medio 2022. Eerder vrijdag verlengde Liverpool ook het contract van succescoach Jürgen Klopp al tot midden 2024.

Milner vervoegde de Reds in de zomer van 2015 van bij Manchester City. Voordien speelde hij ook voor Leeds United, Newcastle United en Aston Villa.

De middenvelder, die door Jürgen Klopp ook als flankverdediger wordt gebruikt, won met Liverpool vorig voorjaar de Champions League. Een jaar eerder waren Milner en Liverpool al verliezend finalist. Hij speelde tot dusver 198 officiële duels voor de roodhemden, waarin hij 25 keer scoorde en veertig assists gaf.

Voor komend voorjaar ligt de focus van de Reds vooral op een eerste landstitel sinds 1990. Vorig seizoen bleek Manchester City net te sterk (98 tegen 97 punten). Maar dit seizoen lijkt het er wel van te komen. Na zestien speeldagen heeft Liverpool een comfortabele voorsprong van 8 punten op eerste achtervolger Leicester City. Uittredend kampioen Manchester City volgt al op 14 punten.

Liverpool speelt zaterdagmiddag (om 13u30) tegen rode lantaarn Watford zijn laatste Premier League-wedstrijd voor afreis naar Qatar, waar het het WK voor clubteams afwerkt. (belga)

AANGERADEN