Opvallend signaal uit de Bundesliga: Bayern München is ‘helemaal niet geïnteresseerd’ in een Europese superliga

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

Bayern München heeft absoluut geen interesse in een zogenaamde Europese superliga. Dat verkondigde Herbert Hainer, de nieuwe voorzitter van de club, zaterdag in een interview aan de krant Süddeutsche Zeitung.

“Wij houden vast aan de Bundesliga, daar bestaat geen discussie over”, liet de opvolger van Uli Hoeness noteren. “We willen met Bayern natuurlijk internationaal succes behalen, maar daarvoor dient de Champions League, een competitie met een naar mijn mening uitstekend format.”

Bayern München won de Champions League, en haar voorloper Europacup I, in totaal vijf keer. “Het doel is natuurlijk opnieuw die competitie te winnen”, vervolgde de oud-baas van Adidas. “De finale van 2022 gaat door in München. Dan zouden we natuurlijk graag winnen, maar de eerdere edities staan ook op ons verlanglijstje.” De laatste Champions League-titel van de Rekordmeister dateert van 2013.

Real Madrid-voorzitter Florentino Perez bracht afgelopen week een voorstel uit om een soort van Europese superliga te creëren. Die zou de huidige Champions League vervangen en zou kunnen bestaan uit twee divisies van elk twintig ploegen uit de grote Europese competities (Spanje, Engeland, Duitsland, Italië en Frankrijk) aangevuld met de meest interessante teams uit andere competities, zoals Ajax en FC Porto. Het voorstel werd alvast massaal verworpen door de European Club Association (ECA). Het project zou immers de nationale competities bedreigen. Volgens de New York Times wordt het idee van Perez ook ondersteund door FIFA-baas Gianni Infantino. (belga)

AANGERADEN