Terreinwagen wordt over spoorweg gekatapulteerd en boort zich door gevel van bedrijf in Bornem

Bron © BELGA

Foto: svh

Bornem -

Een terreinwagen is zaterdagochtend in de gevel van een bedrijf in Bornem beland. De twee inzittenden, een 26-jarige vrouw en een 27-jarige man uit Bornem, werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Dat werd vernomen bij de lokale politie.

Het ongeval gebeurde rond 4 uur op het T-kruispunt van de Industrieweg met de Pedro Colomalaan. De terreinwagen reed op het kruispunt rechtdoor, knalde door de omheining van de spoorweg en botste tegen de iets hoger gelegen treinrails. De wagen werd de hoogte in gekatapulteerd en boorde zich door de gevel van een bedrijf.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, hadden de twee inzittenden al op eigen kracht hun voertuig verlaten. Ze werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De schade aan het bedrijf is aanzienlijk.

De treinrails hadden door het ongeval lichte schade opgelopen, waardoor het treinverkeer tussen Bornem en Puurs even werd stilgelegd. Om 6.45 uur waren de herstellingswerken afgelopen en kon het treinverkeer er hervatten.

Terreinwagen wordt over spoorweg gekatapulteerd en boort zich door gevel van bedrijf in Bornem
Foto: svh