Zij behaalde als man én als vrouw hoge rang in het leger, hij begon carrière als actrice en leverde de eicel voor hun kindje: “Nooit gedacht dat ik kinderen kon krijgen”

Foto: Instagram

Jake en Hannah Graf zijn nu twee jaar getrouwd en kondigen de komst van hun eerste kindje aan. Niets bijzonders, ware het niet dat de twee hemel en aarde hebben moeten bewegen om ooit vader en moeder te kunnen worden. Jake werd geboren als vrouw, Hannah als man, en dat maakt een kinderwens een pak ingewikkelder.

“Binnen de week na onze eerste date vroeg hij mij al of ik kinderen wilde”, vertelt een glunderende Hannah aan The Daily Mail. “Ik wilde er wel, maar ik had nooit gedacht dat ik er kon krijgen. Ik had zelfs nooit gedacht een partner te hebben, laat staan dat ik zou trouwen.”

Jake had al jaren voor die eerste date stappen gezet om zijn kinderwens waar te kunnen maken. Nadat hij een jaar testosteron genomen had als voorbereiding op zijn geslachtsbevestigende operatie, liet hij een aantal eicellen invriezen. Een prijzige onderneming waarvoor hij ook zijn behandeling tijdelijk moest stoppen. “Ik was zo gelukkig om als mezelf te kunnen leven, maar ik wilde de kans om mijn kinderwens te vervullen niet verwaarlozen en er was maar één manier waarop ik zeker kon zijn dat ik vader werd,” vertelt Jake.

“Dus ik ben voor zes maanden gestopt met testosteron te nemen en ben naar een bekende Londense fertiliteitskliniek gegaan. Daar stelden ze het heel scherp: ze hadden geen statistieken om aan te tonen hoeveel succes ik zou hebben. Ze hadden nooit eerder iets als dit gedaan.” Om zijn kansen te vergroten, raadde de kliniek hem aan om de eitjes ook meteen te laten bevruchten. Dus moest Jake meteen ook een spermadonor kiezen. Dat werd gek genoeg iemand wiens beschrijving wel op Hannah’s lijf geschreven lijkt te zijn, ook al kende hij zijn huidige vrouw toen nog niet.

“Ik ben niet groot en artistiek, slecht in wetenschappen en logica, en ik wilde een spermadonor die dat zou compenseren. Dus koos ik een lange, sportieve ingenieur met bruine ogen. Ik heb iemand gekozen die heel sterk op Hannah lijkt.”

Hannah lacht wanneer ze het hoort: ze is inderdaad een lange, sportieve blondine met bruine ogen. Ze heeft een ingenieursdiploma en diende tien jaar in het leger. Ook na haar transitie bleef ze er nog even aan de slag en werd zo de transvrouw met de hoogste rang ooit in het Britse leger.

Het kindje van Hannah en Jake wordt gedragen door een draagmoeder die de twee liever beschermen tegen alle aandacht die hen ten deel valt. “Ze noemt onze baby haar ‘kleine logee’,” vertelt Jake. “Ze wilde ook absoluut een koppel helpen dat zoveel vooroordelen heeft moeten overwinnen. Ze heeft ons het ultieme geschenk gegeven zonder dat ze ook maar iets in ruil verwacht. Tijdens afspraken met de gynaecoloog staat ze er ook op dat die Hannah de moeder noemt.”

Door nkdr