Al-Hilal stoot door naar halve finales op WK voor clubs, Monterrey mag zich opmaken voor duel met Liverpool

Bron © BELGA

Foto: EPA-EFE

Al-Hilal uit Saudi-Arabië heeft zich zaterdag geplaatst voor de halve finales van het WK voor clubs in Qatar. De winnaar van de Aziatische Champions League haalde het met 1-0 van het Tunesische Espérance Tunis.

De voormalige Franse international Bafétimbi Gomis (73.) lukte acht minuten na zijn invalbeurt de enige treffer van de partij. Mohamed Kanno van Al-Hilal kreeg in de 85e minuut zijn tweede gele kaart, maar de winnaar van de Afrikaanse Champions League kon niet profiteren van de manmeersituatie.

In de halve finales neemt Al-Hilal het dinsdag op tegen het Braziliaanse Flamengo. Espérance Tunis speelt voor de vijfde plaats.

In de andere halve finale neemt Liverpool het woensdag op tegen Monterrey. De Mexicaanse club was zaterdag met 3-2 te sterk voor thuisclub Al-Sadd. Leonel Vangioni (23.) en Rogelio Funes Mori (45.+1) zorgden ervoor dat Monterrey met een 2-0 voorsprong mocht gaan rusten. Baghdad Bounedjah (66.) bracht Al-Sadd opnieuw in de match, tot Carlos Rodriguez (77.) opnieuw voor een kloof van twee goals zorgde. Abdelkarim Hassan (89.) scoorde laat in de match nog de 3-2.

Het WK voor clubs vindt plaats in Qatar, waar al enkele stadions getest worden voor het WK in 2022. In Education City, waar plaats is voor 40.000 fans, kan uiteindelijk nog niet gespeeld worden. De opening van dat stadion is uitgesteld. Het is overigens de voorlaatste keer dat het WK voor clubs in zijn huidige vorm gespeeld kan worden. Vanaf de zomer van 2021 organiseert de Wereldvoetbalbond FIFA immers een club-WK voor 24 teams.

Al-Hilal stoot door naar halve finales op WK voor clubs, Monterrey mag zich opmaken voor duel met Liverpool
Foto: REUTERS
Door belga
AANGERADEN
Meest recent