Studenten ontdekken verborgen camera’s in hotelkamer op schoolreis: “Heel makkelijk om die beelden te streamen naar voyeur”

THEMABEELD. Foto: ss

Een onschuldige schoolreis naar een conferentie is voor heel wat middelbare scholieren uit de Amerikaanse staat Wisconsin niet zo onschuldig geëindigd. De studenten ontdekten verborgen camera’s in de slaapkamer van het hotel waar ze logeerden. De politie startte een onderzoek en ontdekte dat er enkel in hún kamer camera’s aanwezig waren.

Nadat de studenten meldden dat er verborgen camera’s in hun kamer waren, werd meteen het hele hotel uitgekamd. Nergens anders konden er nog camera’s ontdekt worden. Het ging enkel om de kamer waarin de studenten logeerden. Hoewel het hotel meewerkt met de politie om uit te klaren wie daarvoor verantwoordelijk is, gaat het ervan uit dat niemand van het personeel betrokken is bij de zaak.

De politie van Minneapolis, waar de conferentie plaatsvond, onderzoekt de toestelletjes momenteel om te zien wat de mogelijkheden ervan zijn. Volgens cybersecurity-expert Mark Lanterman kan je online makkelijk een kleine camera kopen, voor niet al te veel geld. “Het zou heel makkelijk zijn om dat te verbinden met het internet en de video te streamen naar de computer van een mogelijke voyeur”, zo verklaart hij aan NBC News.

De begeleidende leerkracht die de studenten vergezelde op de uitstap is door de school op non-actief gezet, maar werd niet beschuldigd van de feiten. De school zegt dat het puur om een voorzorgsmaatregel gaat.

Door nkdr