Tom Dewispelaere mag samen met partner acteren in ‘Over water 2’

Foto: foto kurt

Ze vormen al jaren een koppel en hebben samen twee zonen. En straks zien we Tom Dewispelaere (43) en Tiny Bertels (46) ook naast elkaar acteren in het langverwachte tweede seizoen van Over water. Bertels is namelijk een van de nieuwe namen in de serie van Tom Lenaerts.

In het nieuwe seizoen van de Eén-reeks Over water maakt Tiny Bertels haar opwachting als therapeute. Zo vervoegt ze de cast die wordt aangevoerd door haar partner Tom Dewispelaere, die hoofdpersonage John Beckers vertolkt. In de eerste jaargang zagen we hoe Beckers, een gewezen tv-presentator met een drank- en gokverslaving, aan de slag ging in de Antwerpse haven en daar in het drugsmilieu belandde. Bertels, die we vooral kennen van haar hoofdrol in Chaussée d’amour, en Dewispelaere acteerden al eens zij aan zij in de film Groenten uit Balen.

Ook nieuw in de cast is Chris Nietvelt. Zij speelde in Grenslanders de aan een rolstoel gekluisterde vrouw van het personage van Wim Willaert. De belangrijkste nieuwkomers in de tweede reeks waren al bekend: Bruno Vanden Broecke en Stijn Van Opstal. Natali Broods, Tom Van Dijck, Ruth Becquart en Violet Braeckman keren terug.

Eerder verklaarde showrunner Tom Lenaerts dat de uitspraken van Bart De Wever – over de drugswereld “die politieke invloed koopt in Antwerpen” – in grote lijnen overeenkomen met het verhaal van het tweede seizoen. Over water 2 start half januari op Eén.

Door tove, dvg