Duitse treinmaatschappij denkt Greta Thunberg terecht te wijzen voor bericht over overvolle treinen, maar krijgt boze pendelaars over zich heen

Foto: Greta Thunberg

Greta Thunberg is onderweg naar huis voor de kerstvakantie. De jonge klimaatactiviste kondigde eerder al aan een pauze in te lassen, maar dat betekent niet dat ze nu zomaar naar Zweden wil vliegen. Ook de reis naar huis verloopt dus zo milieuvriendelijk mogelijk: met de trein.

Op die trein werd Greta echter geconfronteerd met een bekend probleem: te veel reizigers, te weinig plaatsen. Ze postte een foto op Instagram en Twitter waarop te zien is hoe ze met haar bagage in de gang zit, met het bijschrift: “Op overbevolkte treinen door Duitsland reizen. En ik ben eindelijk op weg naar huis.”

Er kwam al veel reactie op haar bericht van Duitse pendelaars die zich verontschuldigen voor hun minister van Mobiliteit en het gebrek aan investeringen in het spoor, maar ook de treinmaatschappij Deutsche Bahn wilde een graantje meepikken.

“Lieve Greta, dank je om ons te steunen in het gevecht tegen de klimaatverandering. We zijn verheugd te zien dat je zaterdag op de ICE 74 reisde. En dat met 100 procent groene stroom”, klonk het in een eerste tweet. Daarna liep het echter mis: “Het was nog mooier geweest als je ook even had vermeld hoe vriendelijk en kundig je geholpen bent door ons team dat je naar de eerste klasse begeleid heeft.”

Dat laatste bericht schoot bij heel wat Duitse pendelaars, die geregeld te kampen krijgen met overvolle en te kleine treinen, in het verkeerde keelgat: “Dus je moet beroemd zijn om geholpen te worden in de trein”, klonk het onder meer. Anderen interpreteerden het bericht als passief-agressief en vonden dat niet gepast.

Greta zelf verklaarde na de hele heisa dat ze het geen probleem vond om in de gang te zitten. “Overbevolkte treinen zijn een goed teken want dat betekent dat de vraag naar treinreizen groot is!”

Door nkdr
AANGERADEN