Mathieu van der Poel herstelt orde ondanks loslopende hond: “Het was nog een mooie ook”

© BELGA

Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) herstelde zondag de gevestigde orde in het veldrijden. In Overijse stond de wereldkampioen opnieuw op het hoogste schavotje nadat hij in Ronse ‘pas’ derde werd.

Laurens Van Heuverswijn

LEES OOK. Mathieu van der Poel knoopt opnieuw aan met de zege in Druivencross Overijse

De Nederlander kende een offday na een zware trainingsweek op zaterdag, maar op zondag stond hij toch weer op nummer één. “Ik voelde me stukken beter dan gisteren”, klonk het achteraf. “Het was in Ronse ook een ander parcours dan in Overijse. Meer stoempen en lopen. Ik had wat last van mijn rug gisteren daardoor, maar vandaag was dat al veel minder het geval. Ik ben blij dat ik weer kan winnen.”

De opvallende situatie met de hond kwam ook ter sprake bij de hondenliefhebber. “Ik heb nog nooit een hond achter mij gehad tijdens een wedstrijd, nee (lacht). We zagen hem van ver aankomen en konden daardoor anticiperen op wat ie ging doen. Het was nog een mooie hond ook”, lachte het baasje van twee dalmatiërs die op de cross aanwezig waren.

LEES OOK.Loslopende hond zorgt voor opschudding in Druivencross

“Volgende week rijd ik opnieuw de dubbel. Men verwacht inderdaad van mij dat ik aan een nieuwe reeks overwinning begonnen ben. Maar ik win ‘bijna’ overal”, knipoogde hij.

© Photo News

Quinten Hermans: “Toon Aerts heeft me nog geholpen”

Quinten Hermans finishte als derde in Overijse en daar kon hij best wel mee leven. “Ik ben tevreden met dit resultaat”, verklaarde de renner van Telenet Baloise Lions.

Hermans maakte mee het mooie weer in de eerste twee rondes, maar toen Van der Poel versnelde, had hij geen antwoord klaar. Lang reed hij in tweede positie, maar plots kwam Tom Pidcock hem nog voorbij en moest hij alles in het werk stellen om de derde plaats vast te houden. “Halfweg de cross had ik even een zwakker momentje en moest ik Tom (Pidcock) laten rijden. En daarna kwam ook Toon (Aerts) nog bij mij. Mentaal was dat een kleine tik, want hij kwam plots wel heel rap, maar gelukkig heb ik mij er nog over kunnen zetten en vond ik mijn goede benen terug. Toon heeft me wel nog geholpen onderweg. Op het asfalt zat ik in zijn wiel en trok hij even goed door. Ik heb dit jaar ook al veel gewerkt voor hem en dan is het fijn dat hij even iets voor mij terugdeed. Maar de tweede plaats was te hoog gegrepen, Pidcock was sterker en hem bijbenen lukte niet.”

“Mathieu koos lijnen, die wij niet hadden verkend. Straf”

“Het was een heel moeilijk parcours. Voortdurend op en neer, met een paar heel lastige passages bergop en ook wat stevige loopstroken. Mathieu verteerde alles heel goed, je zag snel dat hij weer de oude was. Hij koos de perfecte lijnen, die wij precies niet hadden verkend. Straf, we zullen hem meer moeten volgen (lacht).”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten