Niets dan lof voor Kevin De Bruyne na masterclass tegen Arsenal: “Hij is de beste ter wereld op die positie”

Bron © Daily Mail

Foto: Photo News

Kevin De Bruyne en wereldgoal: het zijn langzamerhand synoniemen aan het worden. Tegen Arsenal zondag maakte de Rode Duivel andermaal een pareltje. Na amper 89 seconden. Het bleek een voorbode van een nieuwe ‘masterclass” van de middenvelder, die later nog een assist en een tweede doelpunt liet optekenen. “Hij is een stuk beter dan wie dan ook in die positie in de Premier League, of elders in de wereld”, klinkt het.

Een vloeiende aanval van Manchester City landde tot bij Phil Foden, die teruglegde naar de zestien. Daar stond echter niemand van Manchester City, en ook de verdediging van de Gunners liet de bal lopen. De bal belandde echter bij de opkomende De Bruyne, die de bal in één vloeiende beweging in het dak van het doel joeg.

Een schot met de binnenkant van de wreef bijna, maar vooral nog maar eens een bewijs van de geweldige traptechniek van de spelverdeler van City. Het was overigens de tweede snelste goal ooit die Arsenal thuis tegen kreeg in de competitie: hij trapte al raak na 89 seconden. Enkel David Healy was in 2007 nog sneller: hij scoorde na 50 seconden.

Arsenal zag af door De Bruyne, want hij zette na een kwartier ook de 0-2 mee op het bord door een assist te geven aan Raheem Sterling. En omdat Arsenal blijkbaar niet weet dat je De Bruyne best onder druk zet aan de rand van de zestien, kon hij zelf de 0-3 perfect in het hoekje wegleggen. Twee goals en een assist in amper 39 minuten.

Het scheelde weinig of de draaischijf van Manchester City had een hattrick voor de rust. Zijn poging werd gered door een mooie parade van Leno.

De kloof met Liverpool blijft wel 14 punten. Al komen “The Citizens” tot op vier punten van Leicester, dat zaterdag niet verder kwam dan een 1-1 tegen Norwich. Bij “The Gunners” lijkt er geen einde te komen aan de crisis. Ze zakten naar de negende plaats. .

Masterclass

“Hij is een stuk beter dan wie dan ook in die positie in de Premier League, of elders in de wereld”, spaarde Sky Sports-analist Jamie Carragher de lof niet na een wedstrijd die in de Engelse krant Daily Mail omgedoopt werd tot een masterclass. “Hij maakte het verschil. Hij is gewoon één van de besten ter wereld in de positie van aanvallende middenvelder.”

Op zijn 28ste is hij al een ware legende in de Premier League geworden volgens Carragher, net als zijn ploegmaat David Silva overigens. “Hoe we spreken over grote buitenlandse spelers als Bergkamp, ​​Zola of Cantona, zo zullen we over De Bruyne en Silva spreken wanneer ze Manchester City ooit zullen verlaten.”

“Hij is een genie”

Voormalig City-verdediger Bacary Sagna trad Carragher bij: “Hij is een genie. Hij liet City vandaag winnen. Waar hij de bal ook heeft of welke keuze hij ook moet maken, hij speelt altijd de juiste bal. Vanaf de eerste minuut was ik onder de indruk, hij is zo slim en kiest altijd de juiste positie op het veld.”

Door Laurens Van Heuverswijn
AANGERADEN