Geraint Thomas maakt op stage met Team Ineos monsterrit van meer dan acht uur en 300 kilometer

Deze week grapte Mathieu van der Poel nog even dat hij op stage een monsterrit van 10 uur had afgewerkt, maar ontkrachtte dat even later zelf met de woorden “Ik ben niet gek”. Dan moeten de jongens van Team Ineos toch een beetje gek zijn, want zij werkten op hun stage in Mallorca een rit af van 8u35 en 309 kilometer...

Vorig jaar gaf Geraint Thomas toe dat hij iets te veel van zijn tussenseizoen had genoten na zijn zege in de Tour de France van 2018. In 2019 moest hij echter vrede nemen met de tweede plek in Parijs, achter ploegmaat Egan Bernal. Deze keer lijkt de Welshman echter vast van plan om in 2020 weer meer op het voorplan te treden want in plaats van de BBC Sports Personality of the Year Awards als titelverdediger bij te wonen, koos Thomas voor een rit van 300 kilometer helemaal rond het Spaanse eiland Mallorca.

Thomas zette een foto van zijn Garmin online, waaruit blijkt dat hij in acht uur en 35 minuten in totaal 309,4 km reed. Aan een gemiddelde snelheid van 36 km/u.

Op foto’s van zijn ploegmaats is te zien hoe ze vanaf het ochtendgloren tot het donker werd op de fiets zaten. Al is er op de Strava-app nergens bewijs dat ze allemaal de hele afstand van 300 km aflegden.

Door Michiel Verheirstraeten
AANGERADEN