Thibaut Courtois sleept met cruciale kopbal (!) punt uit de brand voor Real Madrid

Foto: AP

Thibaut Courtois heeft een hoofdrol opgeëist in het 1-1 gelijkspel van Real Madrid tegen Valencia zondagavond. De doelman kwam in de 94ste minuut mee en kopte met een rake nekslag pal op doelman Jaume Doménech. Uit de verwarring die ontstond scoorde Karim Benzema de cruciale gelijkmaker.

Bijna ging Courtois Sinan Bolat achterna, die tien jaar geleden in de Europa League-voorronde scoorde tegen AZ. De kopbal van Courtois was cruciaal, want zorgde voor de nodige verwarring waarin Benzema kon profiteren. In de eerste helft blonk Courtois ook al uit met een prachtige redding.

Carlos Soler had Valencia op voorsprong gebracht, waardoor Real Madrid de leiding in La Liga dreigde te verliezen aan FC Barcelona.

De rivalen staan nu samen aan de leiding met 35 punten, Valencia kruipt langzaam uit het dal en staan achtste.

Thibaut Courtois reageerde na het laatste fluitsignaal met uitdagende kusjes aan het adres van de supporters van Valencia, omdat hij tijdens de match vaak gefluit over zich heen kreeg. Onze nationale nummer één was wel tevreden achteraf: “We willen altijd drie punten, maar nu kunnen we wel blij zijn met een punt. Als je in de laatste minuut zo kan terugkeren, gaan we met een goed gevoel en met positieve energie naar Camp Nou.” Woensdag staat immers de Clasico gepland.

Door Laurens Van Heuverswijn
AANGERADEN