Oman ontslaat coach Erwin Koeman

© WFA JEROEN PUTMANS

Erwin Koeman is niet langer de coach van Oman. Door de tegenvallende resultaten op de Golf Cup of Nations mocht de Nederlander niet langer blijven. De oud-international van Oranje werd in februari aangesteld als opvolger van zijn landgenoot Pim Verbeek.

Joost Marynissen

In de voorronde voor het WK van 2022 in Qatar presteerde Koeman met Oman tot dusver goed met 12 op 15. Op de recente Golf Cup in Qatar vielen de resultaten echter tegen. Oman werd als titelverdediger met vier punten uit drie wedstrijden uitgeschakeld in de groepsfase. De nederlaag in de laatste wedstrijd tegen Saoedi-Arabië (1-3) betekende dat Koeman met zijn ploeg weer naar huis moest. Het bestuur van de nationale bond besloot de ex-speler van KV Mechelen en PSV daarop te ontslaan

Koeman was eerder bondscoach van Hongarije en hoofdtrainer van onder meer RKC Waalwijk, Feyenoord en FC Utrecht. Vorig jaar was hij ook nog even hoofdcoach van Fenerbahçe, na het ontslag van Phillip Cocu. Koeman werkte enkele jaren als assistent van zijn jongere broer Ronald bij Southampton en Everton. Ronald Koeman is nu bondscoach van Oranje en zoekt een nieuwe assistent na het vertrek van Kees van Wonderen.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten