Twee doden bij hevige woningbrand in Aalst

Bron © VRT NEWS

Foto: LVDB

Aalst -

In Nieuwerkerken, een deelgemeente van Aalst in Oost-Vlaanderen, is afgelopen nacht een bejaard koppel omgekomen bij een woningbrand. Dat schrijft VRT NEWS. De brandweer kwam snel ter plaatse maar kon door de uitslaande vlammen de woning niet betreden. Hoe het vuur ontstaan is, is voorlopig niet duidelijk.

Rond 6.00 uur ’s ochtends kreeg de brandweer een melding over een woningbrand in de Bredeweg in Nieuwerkerken. “Een alerte buurman had een luide knal gehoord”, zegt burgemeester Christoph D’Haese. “Verschillende ruiten waren door de knal kapot gesprongen en de man verwittigde de hulpdiensten. Het vuur was zo hevig dat de brandweer bij aankomst de woning niet kon betreden.” Voor de slachtoffers, een man van 82 en zijn echtgenote van 80, kwam alle hulp te laat. “De vrouw heeft vroeger nog gewerkt voor de stad Aalst. Ik heb de familie zelf op de hoogte gebracht en ze mijn medeleven betuigd.”

De brandweer is nog aan het nablussen, zegt Wim Van Biesen, zonecommandant bij hulpverleningszone Zuid-Oost. “We proberen ook zo weinig sporen te vernietigen, omdat het parket de brand nog moet onderzoeken. De oorzaak is momenteel niet bekend. ”

 

 

Twee doden bij hevige woningbrand in Aalst
Foto: LVDB
Door lla, LVDB
AANGERADEN
Meest recent