Dit zijn de tien machtigste mensen in de modewereld

Foto: Shutterstock

Het Britse modevakblad Drapers heeft zijn jaarlijkse ranglijst van machtigste mensen in de mode-industrie vrijgegeven. Op een prijkt Paul Marchant, de CEO van Primark.

Drapers is een van de oudste vakbladen uit de modewereld en werd al in 1887 opgericht. Jaarlijks maken ze ook bekend welke honderd mensen volgens hen het meest machtig en invloedrijk zijn in de industrie. Anno 2019 staat Paul Marchant van Primark helemaal bovenaan. Hij wordt op de voet gevolgd door John Lyttle en Mahmud Kamani van fast fashion retailer Boohoo en Peter Cowgill van JD Sports Fashion.

In de Power 100, zoals de ranglijst wordt genoemd, staan er ook 44 nieuwkomers. Enkele bekende namen onder hen zijn ontwerper Virgil Abloh, specialist duurzaamheid bij luxegroep Kering Marie-Claire Deveu en Michael Kliger, CEO bij Mytheresa.

De redactie van Drapers kijkt bij de beoordeling niet enkel naar de prestaties van hun label of bedrijf, maar houdt ook rekening met welke invloed deze personen uitoefenen op de modewereld. Marchant krijgt de prijs dan ook voor de goede resultaten van Primark dit jaar en omdat de retailer dit jaar zijn vijftigste verjaardag viert en de voorbije decennia een grote impact had.

De top tien:

1. Paul Marchant, CEO van Primark

2. John Lyttle and Mahmud Kamani, CEO’s van Boohoo Group

3. Peter Cowgill, voorzitter van JD Sports Fashion

4. Mike Ashley, CEO van Sports Direct International

5. Pablo Isla, CEO van Inditex

6. Simon Forster, managing director bij Selfridges

7. Lord Wolfson, CEO van Next

8. Bernard Arnault, CEO van LVMH

9. David Schneider, co-CEO van Zalando

10. Daniel Lee, creatief directeur bij Bottega Veneta

Door flb
Meest recent