Greg Van Avermaet showt nieuw truitje van CCC

Foto: Photo News

Greg Van Avermaet is opnieuw de uitgesproken kopman bij zijn ploeg CCC in 2020. Ook volgend jaar overheerst de oranje kleur op de truitjes, terwijl co-sponsor Reno plaats moet ruimen voor Sprandi. De gouden bandjes als Olympisch kampioen van 2016, mag hij nog even behouden.

LEES OOK. De andere wielertruitjes voor 2020

Zoek het verschil:

Greg Van Avermaet showt nieuw truitje van CCC
Met Marianne Vos van CCC Liv, het vrouwenteam Foto: Photo News
Greg Van Avermaet showt nieuw truitje van CCC
Foto: Photo News

CCC-baas Jim Ochowicz wil vijf klinkende zeges in 2020

Jim Ochowicz, de teambaas van CCC, snijdt met een duidelijk doel het komende wielerseizoen aan. Hij wil met de oranjehemden minstens vijf grote overwinningen behalen, zo vertelde hij maandag tijdens de mediadag van CCC in het Spaanse Denia. De 67-jarige Ochowicz rekent in de eerste plaats op kopmannen Greg Van Avermaet en (nieuwkomer) Matteo Trentin.

“Na ons eerste jaar als CCC Team in 2019, kijken we met een versterkte kern van 28 renners vooruit naar het volgende seizoen. Daarvoor hebben we een ambitieuze maar haalbare lijst opgesteld van overwinningen waarop we mikken”, vertelde Ochowicz.

“Allereerst gaan we voor een monument. Greg won er al een in 2017 (Parijs-Roubaix, red) en is zeker in staat om dat opnieuw te doen. Met Matteo Trentin die erbij komt, hebben we nu meerdere troeven in handen voor de lenteklassiekers. Ik kijk uit naar de wisselwerking tussen Greg en Matteo. We gaan een agressieve en succesvolle voorjaarscampagne tegemoet. Dit gaat hand in hand met ons tweede doel, om een eendagswedstrijd in de WorldTour te winnen. Greg deed dat in 2019 in Montreal. In 2020 liggen er nog 21 kansen.”

In de grote rondes wil Ochowicz telkens een etappe winnen. Met Trentin (Tour), Fausto Masnada (Giro) en Ilnur Zakarin (Giro) haalde CCC drie renners die daar afgelopen seizoen in slaagden. De Amerikaan gaat ook voor een eindzege in een rittenkoers van de WorldTour. “Patrick Bevin was daar extreem dichtbij in de Tour Down Under en Van Avermaet en Zakarin wonnen al rittenkoersen in de WorldTour”, onderstreepte hij.

“Samen maakt dat dus zes doelen waar we op mikken. Maar als je een monument wint, heb je uiteraard ook een eendagskoers in de WorldTour binnen. Dus, dit zijn de vijf races die we willen winnen in 2020. Als ploeg zijn we gemotiveerd om onze doelen te bereiken en we geloven dat we een getalenteerde en gemotiveerde groep hebben die dat kan verwezenlijken.”

CCC, dat met een Poolse licentie werkt, heeft naast Van Avermaet ook Serge Pauwels, Gijs Van Hoecke, Nathan Van Hooydonck en Guillaume Van Keirsbulck in de rangen.

Door Joost Marynissen
AANGERADEN