Duel tussen Rayo Vallecano en Albacete gestaakt na spreekkoren. “Je bent een nazi”

Bron © BELGA

Voor het eerst in de geschiedenis van het Spaanse profvoetbal is een duel gestaakt vanwege spreekkoren uit het publiek. Dat gebeurde zondagavond bij de wedstrijd uit de tweede klasse tussen Rayo Vallecano en Albacete. Aanvaller Roman Zozoelia was het slachtoffer. Fans van de thuisclub, die hem in 2017 wilde huren van Real Betis, maakten de Oekraïner uit voor nazi.

Volgens het Spaanse radiostation Cadena Ser zongen Rayo-fans ‘Zozoelia, je bent een nazi’ en kreeg hij meer beledigingen naar zijn hoofd. De Oekraïner maakte eerder kennis met de harde kern van de Madrileense buurtclub die als links bekend staat. Bij zijn enige training bij Rayo destijds beschuldigden de fans van de club hem ervan dat hij een rechtse extremist zou zijn. Zozoelia, die dat altijd heeft ontkend, keerde meteen terug naar Betis en stapte later dat jaar over naar Albacete.

Zowel Rayo als Albacete steunde de scheidsrechter die het duel staakte. “Dit is een trieste avond voor Rayo en voor de sport”, zei clubvoorzitter Raul Martin Presa. “We veroordelen de beledigingen die een deel van onze fans heeft geuit.”

Door Joost Marynissen
AANGERADEN