Mathieu Van der Poel wil naar de Vuelta, maar organisator geeft hem weinig hoop: “Haast onmogelijk”

Van der Poel Foto: BELGA

Dinsdag wordt in Madrid het parcours van de Vuelta van 2020 voorgesteld. Mathieu van der Poel heeft alvast de wens uitgesproken om volgend jaar aan de start te staan, temeer daar Utrecht gaststad is en er drie etappes over Nederlands grondgebied lopen. “Mathieu volgend jaar in de Vuelta? Dat wordt bijna onmogelijk”, aldus koersdirecteur Javier Guillen bij de wielersite Wielerflits.

“Ik heb maar twee wildcards en daarvoor komen ook al drie Spaanse procontinentale teams in aanmerking”, aldus Guillén. “Ik ben zeer vereerd dat een wereldtopper als Mathieu van der Poel van start wil gaan in de Vuelta a España. Van der Poel is niet alleen een referentie in het hedendaagse wielrennen, hij brengt ook spektakel. Maar… het is zeer ingewikkeld.”

Guillen opteert voor een peloton van 22 teams. Negentien ploegen uit de World Tour zijn al zeker van hun plaats, evenals Direct Energie als het beste procontinentale team van het afgelopen seizoen. Dus kan de organisatie nog maar twee teams uitnodigen. Guillen: “Hoe graag ik het zou willen, het wordt dus bijna onmogelijk om ook nog de ploeg van Van der Poel uit te nodigen. Ik moet nu al een Spaans team ontgoochelen en het is altijd onze betrachting geweest het Spaanse wielrennen te promoten.”

De resterende wildcards worden uitgedeeld begin maart na afloop van de Ronde van het Baskenland.

Door gvdl
AANGERADEN
Meest recent