Yari Verschaeren op krukken bij Anderlecht

Foto: Marc Gysens

Eén dag na zijn horrorblessure op Standard was Yari Verschaeren (18) voor een blitzbezoek even op het oefencomplex van Anderlecht. De ergste pijn bij de middenvelder was al weg, maar hij hinkelde wel nog wat onhandig op zijn krukken.

LEES OOK (N+). Te duur, te weinig tijd en te lage boetes: waarom slechte voetbalvelden een terugkerend probleem zijn in België

Het talent was zwaar aangeslagen nadat hij zijn voet zwaar omsloeg in Luik. Het is de eerste zware blessure van zijn carrière en dat moet hij even verteren. De schade valt gelukkig nog mee. Verschaeren heeft twee gescheurde enkelligamenten en zou vier tot zes weken out zijn. Na zijn bezoekje keerde hij snel terug huiswaarts.

Yari Verschaeren op krukken bij Anderlecht
Foto: Marc Gysens
Yari Verschaeren op krukken bij Anderlecht
Foto: Marc Gysens

Verschaeren is de eerste winnaar van de ‘Trofee Dominique D’Onofrio’

Yari Verschaeren is maandag verkozen tot eerste winnaar van de Trofee Dominique D’Onofrio, een nieuwe prijs voor de beste jonge debutant in de hoogste klasse. De achttienjarige Verschaeren was zelf niet aanwezig op de uitreiking in het Edmond Machtensstadion in Molenbeek. Anderlecht-icoon Paul Van Himst reikte de trofee uit aan Jean Kindermans, hoofd jeugdopleidingen bij RSCA.

Verschaeren debuteerde eind november 2018 in het eerste elftal van Anderlecht. Al snel groeide de jonge spelverdeler uit tot het lichtpunt in een erg tegenvallend seizoen voor paars-wit. Verschaeren hielp Anderlecht in extremis aan een deelnamebewijs voor Play-off 1, waar paars-wit uiteindelijk geen Europees ticket wist te behalen.

Aan het einde van het seizoen trok Verschaeren met de Belgische beloften naar het EK U21 in Italië en San Marino, waar hij in de laatste groepswedstrijd tegen Italië een prachtige treffer scoorde.

Ook bondscoach Roberto Martinez had het talent van Verschaeren opgemerkt en selecteerde hem in september een eerste keer voor de Rode Duivels. Hij maakte zijn debuut in Schotland, en scoorde een maand later, in de thuiswedstrijd tegen San Marino, ook zijn eerste interlanddoelpunt.

Door Jürgen Geril
AANGERADEN