Dolce & Gabbana denken al aan hun pensioen

Bron © vogue

Foto: ISOPIX

Domenico Dolce en Stefano Gabbana zijn vandaag respectievelijk 61 en 57 jaar oud, maar de twee zijn al volop bezig met hun pensioen. Terwijl ze vroeger zeiden dat het modehuis zou sterven met hen, hebben ze nu toch bekendgemaakt dat er aan opvolging wordt gedacht.

Jarenlang maakten Domenico Dolce en Stefano Gabbana zich sterk dat hun modehuis zou verdwijnen eenmaal zijn met pensioen zouden gaan of sterven. Maar het voormalige koppel, dat ondertussen al 34 jaar in de modewereld aan de slag is, heeft zich bedacht. “We willen graag onze familie onze jobs geven”, klinkt het nu.

Vandaag is Dolce & Gabbana al een familiebedrijf waarin onder meer broer Alfonso en zus Dora van Domenico aan de slag zijn. Die eerste is CEO, die tweede hoofd van de afdeling research & development en verantwoordelijk voor de prêt-à-porter. Dat vertaalt zich ook in de aandelen: Domenico en Stefano hebben veertig procent in handen, Alfonso en Dora samen twintig procent. Ook heel wat nichtjes en neven worden ondertussen klaargestoomd.

Geen externe ontwerper

Hoewel ze dus op hun stappen zijn teruggekomen, blijven er wel enkele andere principes overeind. Zo willen ze absoluut niet dat het bedrijf ooit wordt verkocht aan een holding of luxegroep en ze willen ook niet dat er ooit een externe ontwerper wordt binnengehaald. “Wij vinden het heel raar als we een label een nieuwe ontwerper zien binnenbrengen. Die designers hebben vaak niet dezelfde toewijding en dat maakt ons bang.”

Door flb