Dan toch een ploeg in 2020 voor 48-jarige (!) Davide Rebellin? “Hij staat dicht bij een team in Cambodja”

© BELGAPLUS

Davide Rebellin staat volgens de Italiaanse krant Corriere dello Sport op het punt om een contract te tekenen bij een continentaal team uit Cambodja. De Italiaan grijpt zo naar een laatste reddingsboei om in 2020 alsnog in het wielerpeloton te blijven.

Joost Marynissen

In het shirt van het Kroatische Meridiana Kamen reed hij vorig jaar het Italiaans kampioenschap op 30 juni. Het zou zijn laatste koers moeten zijn, maar na afloop verraste Rebellin iedereen: “De warmte en de emoties van de supporters die ik voelde, waren veel te sterk. Ik kan er gewoon niet mee ophouden: mijn liefde voor deze sport is veel te groot.”

Eerst zag het ernaar uit dat de Italiaan een avontuur zou aangaan op ProContinentaal niveau bij het Hongaarse Epowers Factory Team, maar de deal sprong af omdat de ploeg niet de juiste sponsors kon aantrekken. Nu staat hij dus op het punt om een contract te tekenen bij een continentaal team uit Cambodja. Het team zou negen renners uit Europa bevatten en een handvol renners uit de regio van Cambodja.

Davide Rebellin is al sinds 1992 actief in het profpeloton. De Italiaan uit San Bonifacio kende zijn absolute topjaar in 2004 bij Gerolsteiner. Toen won hij drie klimklassiekers - Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik - in hetzelfde jaar. Op de Muur van Hoei kwam hij ook in 2007 en 2009 als eerste boven. Ook de Tirreno-Adriatico (2001) en Parijs-Nice (2008) prijken op zijn palmares.

© Photo News

Op de Olympische Spelen van Peking pakte Rebellin de zilveren medaille, maar nadien testte hij positief op Cera en moest hij het eremetaal alweer inleveren. De Italiaan werd op 37-jarige leeftijd ook voor twee jaar geschorst.

Maar het einde van zijn carrière betekende dat niet. Na zijn dopingschorsing kwam Rebellin terug, weliswaar bij kleinere ploegen, genre Miche-Guerciotti, CCC (toen nog actief op continentaal niveau) en Sovac-Natura4Ever. En bleef hij, ondanks de veertig al ver gepasseerd, winnen. Zo pakte hij in 2014 nog de zege in de Ronde van Emilia en greep hij een jaar later de winst in de Coppa Agostini. De 3e etappe in de Iranese Ronde van Oranie was zijn laatste profzege.

Aangeboden door onze partners