België topt voor twaalfde keer op rij FIFA-ranking en sluit 2019 zo opnieuw af als nummer één

Bron © BELGA

Foto: Photo News

De Rode Duivels houden op de nieuwe ranking van Wereldvoetbalbond FIFA, die donderdag verschijnt, hun eerste stek in handen. Het is al de twaalfde maal op rij dat België de lijst aanvoert. De troepen van bondscoach Roberto Martinez kronen zich bovendien voor de derde keer tot FIFA-Team van het Jaar.

Sinds de publicatie van de vorige ranking, op 28 november, stonden er geen noemenswaardige interlands op de agenda. Aan kop van de stand zijn dan ook geen wijzigingen. België houdt vooraan wereldkampioen Frankrijk en Brazilië af. Engeland en Uruguay volgen in hun spoor, voor Kroatië en Portugal. Spanje, Argentinië en Colombia maken in die volgorde de top 10 vol.

De Duivels kronen zich met de eerste plaats op de laatste ranking van 2019 tot Team van het Jaar. Het land dat op het einde van elk kalenderjaar de eerste plaats inneemt, krijgt die erkenning. Die eer valt België nu al de derde keer te beurt, na 2015 en 2018. De Duivels doen daarmee even goed als Duitsland, en beter dan Argentinië (2 keer) en Frankrijk (1 keer). Alleen Brazilië (12 keer) en Spanje (6 keer) stonden aan het eind van een jaar vaker aan kop.

De EK-tegenstanders

De volgende grote opdracht voor de Belgen vormt het EK volgende zomer. Eden Hazard en co. kijken in poule B achtereenvolgens Rusland, Denemarken en Finland in de ogen. Denemarken haalt ook nog de top-twintig in de ranglijst met een 16e plaats. Voor Rusland en EK-debutant Finland moeten we al een stuk verder zoeken, met respectievelijk een 38e en 58e plaats.

Door Joost Marynissen
  • Meest recent