Luxemerk Bottega Veneta maakt sandalen met ‘noedels’

Het Italiaanse luxemerk Bottega Veneta heeft nieuwe schoenen aan de collectie toegevoegd. Het gaat om sandalen uit de voorjaarscollectie van 2020 met fijne hak en een sierlijke wreef, die volgens critici wel heel sterk op een hoopje noedels lijkt.

Diet Prada, het Instagramaccount dat modemerken het vuur aan de schenen legt, merkte een nieuw paar schoenen op in de jongste collectie van het luxelabel. De sandalen met een vierkanten neus, het handelsmerk van het label, vallen op door de wreef van het ontwerp. Die lijkt heel hard op ongekookte noedels. Ter vergelijking wordt ook een foto gedeeld van - jawel - een portie ongekookte noedels.

Het berichtje lokt veel reactie uit van mensen die de creaties heel grappig vinden en denken dat ze hun eigen sandalen een update kunnen geven met een pakje noedels en een lijmpistool. Een oplettende fan merkt op dat de schoenen ook een beetje op het kapsel lijkt van Justin Timberlake, begin de nillies. Hoeveel de sandalen kosten is nog niet duidelijk, maar gelijkaardige exemplaren zonder ‘noedels’ uit de lentecollectie komen op 620 euro.

Luxemerk Bottega Veneta maakt sandalen met ‘noedels’
Justin Timberlake in 2000 Foto: ISOPIX

Bottega Veneta maakt de laatste tijd veel furore bij sterren en fashionista’s en opvallend schoeisel speelt daar een belangrijke rol in. Creatief directeur Daniel Lee pakte vorig seizoen uit met square toe shoes, waarbij de zool onder je tenen heeft een vierkanten vorm heeft en je look een robuuste toets meekrijgt. Ook de kleding wordt populairder. Fans van het Franse modehuis Céline nemen hun designerportemonnee vaker mee om te shoppen bij Bottega Veneta omdat Lee de vrouwelijke stijl van het oude Céline terugbrengt.

Door vwh
AANGERADEN