Nog wetenschappelijker en nog sneller? Team Ineos en F1-team Mercedes gaan krachten bundelen

Wielerploeg Team Ineos zet verder in op de wetenschappelijke benadering van topsport en gaat daarom de krachten bundelen met het Formule 1-team Mercedes-AMG Petronas én de zeilploeg Ineos Team UK om “de prestaties op het circuit, op de weg en op zee nog verder te verbeteren”.

Nadat eerder al bekendraakte dat de F1-stal van McLaren in de wielersport stapt en met Bahrain Cycling Team samenwerkt, gaat nu ook Team Ineos samenwerken met het Formule 1-team Mercedes-AMG Petronas. De samenwerking is gebaseerd op “de overtuiging dat de beste technische ondersteuning uit verschillende disciplines kan zorgen voor bovenmenselijke prestaties”. Kortom, een nog wetenschappelijkere benadering.

Mercedes is de huidige wereldkampioen Formule 1, Team Ineos won zeven keer de Tour de France en Ineos Team UK wil de oudste internationale sporttrofee winnen, de America’s Cup. Alle drie de teams zullen samenwerken via Mercedes-Benz Applied Science (MBAS) om “te innoveren via engineering, human science, simulatie en data-analyse”.

“De technologische eisen van de Formule 1 zorgen ervoor dat we goed geplaatst zijn om technische uitdagingen voor andere sectoren als zeilen en fietsen te ondersteunen, met een speciale focus op aerodynamica”, legt CEO Toto Wolff van Mercedes-AMG Petronas Motorsport uit. “Wijzelf zagen ook meteen de mogelijkheid om te leren van de meest succesvolle teams in de wereldsport.”

“We zullen enorm profiteren van deze samenwerking om via kruisbestuiving nog sneller te rijden, te zeilen en te trappen. En de steeds beter wordende concurrentie te slim af te zijn”, zegt Sir Dave Brailsford van Team Ineos.

LEES OOK. F1-team McLaren stapt in de wielersport: “Autosport is zoals wielrennen, enkel de motor ontbreekt”

Door vermi, hc
AANGERADEN