Gianluigi Buffon evenaart ongenaakbaar gewaand record van Paolo Maldini in Serie A

Bron © BELGA

Foto: AFP

Doelman Gianluigi Buffon start woensdagavond in de basis bij Juventus in het competitieduel tegen Sampdoria Genua en met 647 wedstrijden in de Serie A op de teller evenaart de 41-jarige doelman de al even legendarische Paolo Maldini.

Buffon had zelfs nog meer wedstrijden in de Serie A kunnen hebben, want de doelman vertoefde vorig seizoen een jaar bij PSG in de Franse Ligue 1 en zakte met Juventus in 2006 naar de Serie B na het Calciopolischandaal. Wereldwijd recordhouder wat betreft het aantal wedstrijden in clubverband is Buffon dan ook al een tijdje. Eind september speelde hij tegen SPAL zijn 903e wedstrijd in clubverband - in alle competities en voor alle clubs samengeteld - en daarmee passeerde hij Maldini, die tot 902 wedstrijden kwam voor AC Milan, in de hoogdagen van de club.

Op 41-jarige leeftijd profiteert Buffon nu van een blessure bij Juve-titularis Wojciech Szczesny om zijn plaats onder de lat te grijpen. Dit seizoen kwam hij nog niet verder dan zeven wedstrijden. Op 6 januari tegen Cagliari kan hij Maldini definitief voorbijsteken met een 648e wedstrijd, enkele dagen voor zijn 42e verjaardag.

Door Vincent Van Genechten