Jeroen en Sander stonden als eersten aan het De Warmste Week… en neen ze komen niet uit Kortrijk

Jeroen en Sander kwamen speciaal uit Dilbeek naar Kortrijk afgezakt. Foto: loh

Kortrijk / Dilbeek -

De kou was relatief, maar je moet het toch maar zien zitten om ’s morgens vroeg al aan een gesloten poort te staan. Voor Jeroen Stoop (30) en Sander Grossey (14) uit Dilbeek was het allerminst een moeite om als eerste aan het Nelson Mandelaplein te staan voor de start van De Warmste Week.

Meer nog, het is zelfs een traditie geworden. “Ik ben toch al naar elke Warmste Week geweest. Die sfeer en gezelligheid is dan ook geweldig”, zegt Jeroen. “Dat we om 6.15 uur moesten opstaan om hier vanuit Dilbeek op tijd te staan, is een kleine moeite want we zijn echt wel benieuwd hoe het er hier allemaal zal uitzien.”

Ze moesten dan ook met de auto komen. “Met de trein naar hier komen was allerminst een optie, want dan hadden we dinsdagavond al moeten vertrekken. Gelukkig vonden we snel parking aan het station. Al denk ik dat we geluk hebben gehad. Als we de volgende keer komen – en dat zijn we zeker van plan – zal het iets moeilijker zijn.”

Jeroen en Sander waren niet de enige vroege vogels die al een glimp wilden opvangen van het terrein in Kortrijk. “Er is toch al wat volk. Zeker meer dan vorig jaar op dit uur. Toen stonden we er met een tiental, en dat waren dan nog vooral journalisten.”

Zou dat een voorbode zijn van een recordopkomst voor de eerste editie van De Warmste Week in Kortrijk?

Door djr