Ontsnappingskoning is volgend jaar einde contract bij Lotto-Soudal: Thomas De Gendt wil duidelijkheid voor april

Foto: Photo News

Thomas De Gendt (33) is na het komende seizoen einde contract bij Lotto-Soudal, maar hoopt snel bij te tekenen. Hij deed al een voorstel, maar het team stopte dat in de koelkast. “Ik wil het graag in orde hebben voor 1 april. Mijn grootste schrik is een scenario zoals bij Victor Campenaerts.”

LEES OOK: Lotto-Soudal bindt sprinttrein langer aan zich: topsprinter Caleb Ewan en zijn lead-outs verlengen contract

Thomas De Gendt en Lotto-Soudal lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hij start aan zijn zesde seizoen bij het Belgische team, maar zijn contract loopt daarna af. “Het is de bedoeling dat we langer doorgaan, ik zie mij niet van ploeg veranderen. Maar ik wil niet dat het aansleept tot er belangrijke koersen aankomen. Dan wil ik mij daar kunnen op concentreren en uit het verleden weet ik dat er in die periode ook nog veel kan gebeuren. Ik wil het in orde hebben voor 1 april. Is er dan geen akkoord dan wacht ik zeker tot na de Tour.”

De Gendt is een belangrijke renner voor het team, die veel publiciteit oplevert en ieder jaar wel voor een spraakmakende zege zorgt. Zoals zijn ritzege in de Tour dit jaar. “Ik ga niet het onderste uit de kan halen. Ik weet dat ik geen Ferrari ben, maar toch een Porsche. Dat is ook niet slecht. Ik heb naam gemaakt in de koers. En in de herfst van je carrière begin je al eens meer aan geld te denken. Als je jong bent, dan kijk je daar niet naar, maar nu wel. De ploeg weet ook wat ze aan mij heeft. Ook de sponsors. Ik weet: iedereen is vervangbaar, maar ze krijgen dankzij mij toch veel aandacht. Ook buiten de koers. Ridley bijvoorbeeld springt mee op de kar bij de fietstocht na het seizoen met Tim Wellens, ze hebben heel veel return.”

Ontsnappingskoning is volgend jaar einde contract bij Lotto-Soudal: Thomas De Gendt wil duidelijkheid voor april
De Gendt op stage: dat betekent ook kaarten met de ploegmaats. Foto: Photo News

Lotto-Soudal had al een gesprek met De Gendt. “We willen met elkaar doorgaan en ik heb een contractvoorstel gedaan, maar dat is voor onbepaalde tijd in de diepvries gestoken. Ik denk dat ze aan het wachten waren op het besluit van Caleb Ewan, die pakt een hele hap uit het budget. Maar die tekende nu een nieuw contract, dus laat het nu maar snel aan mij zijn. Als we snel een akkoord hebben, hoef ik mij ook geen zorgen te maken. Want het enige waar ik bang van ben is een scenario zoals Victor Campenaerts, die vorig seizoen plots te horen kreeg dat er weinig budget was om hem langer te houden.”

LEES OOK: Thomas De Gendt rijdt ook in 2020 enkel (zware) rittenkoersen, alleen voor Vuelta is het nog afwachten

Door Werner Bourlez