Remco Evenepoel neemt geen blad voor de mond: “Alberto Bettiol zal niet meer wegrijden, hoor”

Bron © Extra Time Koers

Remco Evenepoel (19) blikte samen met Wout van Aert (25) even terug op het voorbij wielerjaar. De smaakmaker van Deceuninck-Quickstep liet zich in Extra Time Koers in zijn kenmerkende stijl betrappen op enkele rake opmerkingen en anekdotes. Een overzichtje van de strafste uitspraken van de jonge Belg.

De youngster van Deceuninck-QuickStep glundert zichtbaar als hij een anekdote vanop trainingskamp nog eens mag vertellen. In zijn eerste stage met de ploeg in december in Spanje, duurt het niet lang voor zijn ploegmaats botsen op het talent van Evenepoel.

“Enric Mas reed weg tijdens een training in blokjes bergop”, vertelt Evenepoel in Extra Time Koers. “Achter mij reed een groep met de grootste namen van de ploeg. Op het einde kwamen ze er nog wel bij, maar dan heb ik nog eens aangezet en dan ben ik definitief weggereden.”

Remco Evenepoel neemt geen blad voor de mond: “Alberto Bettiol zal niet meer wegrijden, hoor”
Op stage vorig jaar toonde Remco Evenpoel al snel wat hij in zijn mars heeft Foto: Photo News

Het was even verschieten voor Julian Alaphilippe en co. “Het was de eerste keer dat ik iedereen pijn kon doen en dat vond ik wel plezant. Uiteraard geniet ik daarvan. Dat is niet om de jongens belachelijk te maken, dat is gewoon omdat ik wou tonen wat ik echt kan. Dat is toch het eerste moment dat een paar jongens geschrokken zijn.”

“Niet echt proper van Bettiol”

Evenepoel mikt zelf op andere koersen maar de prestatie van Alberto Bettiol in de Ronde van Vlaanderen en dan vooral zijn reactie achteraf was hem niet ontgaan. De Italiaan van Education First daagde na zijn verrassende zege in Vlaanderens mooiste de mannen van Patrick Lefevere uit door in de ploegbus uitdagend in de camera “Where is Quick-Step?” te roepen.

“Wij gaan hem niet meer laten rijden”, was Evenepoel duidelijk. “Dat was niet echt proper door ons zo uit te dagen. We gaan ons daar niet veel van aantrekken maar in de koers zal hij niet meer wegrijden, hoor.”

Remco Evenepoel neemt geen blad voor de mond: “Alberto Bettiol zal niet meer wegrijden, hoor”
Foto: vrt

Duel Evenepoel-Bernal?

Tot slot bleek in de uitzending nog maar eens hoe hoog Evenepoel mikt. Toen Wout van Aert stelde dat Egan Bernal nog wel vaker de Tour de France zal winnen, was de reactie - en vooral de blik - van Evenepoel veelzeggend. “Hij is sowieso de beste klimmer. Op dit moment. Daar valt niets over te zeggen, maar...”

Als tijdrijder en zelfs bergop ziet de ambitieuze 19-jarige uit Schepdaal in de toekomst duidelijk nog mogelijkheden om de Colombiaan het vuur aan de schenen te leggen. Dat belooft, al zal een duel Evenepoel-Bernal nog niet voor de Tour van 2020 zijn, want eerder was al bekend dat hij zijn debuut in een Grote Ronde elders zal maken.

Remco Evenepoel neemt geen blad voor de mond: “Alberto Bettiol zal niet meer wegrijden, hoor”
Evenepoel en Bernal kwamen elkaar al eens tegen in het Natourcriterium in Aalst Foto: Photo News
Door Joost Marynissen
AANGERADEN