Boezemvrienden Wellens en De Gendt plannen Final Breakaway, deel 3: tocht door het Oostblok lonkt

Ploegmaten en globetrotters: Thomas De Gendt en Tim Wellens. Foto: Marc Herremans

Vorig jaar reden ze met de met de fiets terug naar huis na de Ronde van Lombardije en eind november reden ze samen door de Spaanse Montanas Vacas. Maar Thomas De Gendt en Tim Wellens zijn nog niet uitgereisd. Ook volgend jaar willen ze na het seizoen samen een fietstrip maken.

The Final Breakaway deel drie is in de maak. “Maar ditmaal laat ik de organisatie volledig over aan Tim”, zegt De Gendt. “Anders lijkt het alsof ik de aanstoker ben en dat ik hem wegtrek van zijn vrouw. (lacht) Maar hij kwam zelf af met een idee. Hij wil landen zien waar we nog niet geweest zijn. Hij heeft een route uitgestippeld van bij hem thuis, door tien landen, vooral in het voormalige Oostblok. Zo’n 1.500 kilometer. We passeren onder meer in Oostenrijk, Slovenië, Kroatië, Tsjechië, Slovakije, Bulgarije… Ik weet niet of het dat zal worden, we zien wel.”

Zijn kameraad/ploegmaat wil wel dat het dit keer wat minder van moeten is. “In november was Thomas eigenlijk ziek en het weer was niet ideaal”, zegt Wellens. “Maar we hadden het aangekondigd en we konden het ons niet permitteren niet te starten. De media sprongen erop, wat leuk is. Daarom wil ik het nu wat discreter doen.”

Door Werner Bourlez
AANGERADEN
Meest recent