“Nog maar 1 kamer over”? Booking.com gaat “eerlijker” communiceren

© BELGAIMAGE

Booking.com, de grootste site voor online hotelboekingen, zal in de toekomst eerlijker communiceren over zijn aanbiedingen. Dat zegt Europees commissaris voor Consumentenzaken Didier Reynders in ‘De Tijd’.

syd

“Nog maar 1 kamer over!”, “20 anderen bekijken deze aanbieding”, … Iedereen die al eens een kamer boekte via Booking.com kent de tactieken wel waarmee de site je onder drukt probeert te zetten om toch maar zo snel mogelijk te reserveren.

Het Nederlandse bedrijf ligt daarvoor al langer onder vuur. En vanaf 17 januari 2020 verscherpt de Europese consumentenwetgeving nog. Na maandenlange onderhandelingen heeft Booking.com nu beloofd om zich voortaan nauwgezet te houden aan de regels, zo meldt Reynders in ‘De Tijd’.

Zo zal het bedrijf duidelijk maken dat meldingen als ‘nog maar 1 kamer over’ alleen slaan op de beschikbaarheid op zijn site, en niet op het totale aanbod van het hotel zelf. Het zal ook duidelijker worden wanneer een hotel betaald heeft om bovenaan de zoekresultatenlijst te komen, zoals dat bijvoorbeeld bij Google al het geval is. En de totale prijs zal voortaan geafficheerd worden, inclusief alle taksen en toeslagen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten