Duitse politie onderschept Belgische automobilist onder invloed van drugs zonder rijbewijs

Bron © BELGA

Foto: ss

De federale politie in Duitsland heeft in de nacht van maandag op dinsdag bij een controle op een autoweg in de deelstaat Beieren een Belgische bestuurder uit het verkeer geplukt die onder invloed van drugs en zonder rijbewijs reed, zo heeft de Duitse politie vrijdag op haar website gemeld. In het voertuig vond de politie een kleine hoeveelheid marihuana.

Een politiepatrouille van de stad Kempten controleerde op de autoweg BAB 7 twee inzittenden van 30 en 33 jaar oud in een auto met Belgische nummerplaat. De bestuurder kon geen rijbewijs voorleggen, want dat had hij twee dagen eerder moeten inleveren wegens dronken rijden. Toen de politieagenten de auto doorzochten, vonden ze 20 gram marihuana. Een drugstest bij de bestuurder gaf een positief resultaat volgens het bericht op de politiewebsite.

De twee Belgen zeiden aan de politieagenten dat ze de avond voor de controle marihuana gerookt hadden. De politie nam daarop de autosleutels in beslag en droeg de twee mannen voor de verdere afhandeling aan collega’s van Füssen over. De 30-jarige moet zich nu wegens verkeers- en drugsinbreuken verantwoorden, de passagier wegens illegaal drugsbezit.

Door gjs
AANGERADEN