Wout van Aert rijdt in 2020 opnieuw de Tour, ook Primoz Roglic én Tom Dumoulin van de partij

Foto: Photo News

Wout van Aert (25) zal in 2020 opnieuw deelnemen aan de Ronde van Frankrijk. Voor de Belg van Team Jumbo-Visma wordt het zijn tweede deelname aan La Grande Boucle. Ook onze landgenoot Laurens de Plus (24) is er voor de tweede keer bij. Met ook nog Primoz Roglic, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk gaat Team-Jumbo Visma op volle sterkte naar de Tour.

Wout van Aert bevestigde zijn deelname aan de Tour op de ploegvoorstelling van Jumbo-Visma in Amsterdam. Vorig jaar won Wout van Aert bij zijn eerste deelname onmiddellijk een etappe en de ploegentijdrit in de Tour. Ook Laurens de Plus krijgt opnieuw het vertrouwen in de Tour: de Belgische klimmer bewees vorig jaar al zijn uitmuntend klimtalent in de bergritten.

Wout van Aert zal het Vlaamse openingsweekend wel overslaan. De Strade Bianche wordt zijn eerste belangrijke wedstrijd. “Ik heb twee periodes waar ik mij op focus,” vertelde Van Aert. “Eerst is er het klassieke voorjaar. Met Amund Grøndahl Jansen en Mike Teunissen hebben we daar een sterke ploeg. Als ik zelf niet top ben, kunnen we zeker nog iets doen. Ik denk uiteraard aan de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Zeker nu ik van ver weg terugkom, wil ik dan top zijn.”

De Tour de France is dan het tweede doel van Van Aert:”Ik kijk ernaar uit om opnieuw de Tour te betwisten, in dienst van de ploeg.”

Met Primoz Roglic, Tom Dumoulin én Steven Kruijswijk naar de Tour

Kopman Primoz Roglic bevestigde ook wat al langer in de lucht ging: de Sloveen keert ook terug naar de grootste wielerwedstrijd ter wereld. De Sloveen won dit jaar de Vuelta, maar mikt nu op het geel in Parijs. In 2018 werd Roglic al eens vierde in de Tour de France.“Iedereen wil daar winnen. Het is de grootste wielerwedstrijd die er bestaat. We gaan ons best doen en dan komt het resultaat vanzelf.”Ook de rest van het programma van Roglic raakte bekend in Amsterdam. Hij zal onder meer Parijs-Nice, de Ronde van het Baskenland, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik betwisten.

Wout van Aert rijdt in 2020 opnieuw de Tour, ook Primoz Roglic én Tom Dumoulin van de partij
Kan Roglic volgend jaar op het hoogste schavotje eindigen in Parijs? Foto: Photo News

Naast Roglic heeft Jumbo-Visma een tweede ijzer in het vuur: Tom Dumoulin. De Nederlander bevestigde dat ook hij de Tour de France zal rijden voor zijn nieuwe team. In 2018 was Dumoulin tweede in de Tour, een jaar eerder won hij de Giro. De Nederlander toont zich bijzonder gretig en wil ook top zijn in de klassiekers. Op zijn programma staan ook Milaan-San Remo, de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Via de Dauphiné zal hij uiteindelijk het startblad van de Tour tekenen in Nice. Daarna gaat de Nederlander normaal naar de Olympische Spelen

De Sloveen neemt tenslotte Steven Kruijswijk mee, die dit jaar als derde mee op het podium mocht in de Tour. De Nederlander droomt zelf om de Vuelta te winnen, waar hij ook aan de start zal verschijnen.

De volledige ploeg van Jumbo-Visma op een rijtje:

Wout van Aert

Laurens de Plus

Primoz Roglic

Tom Dumoulin

Steven Kruijswijk

Robert Gesink

Sepp Kuss

Tony Martin

Door Joost Marynissen
AANGERADEN
Meest recent